Muka Elok Bertukar Jerawat? Trend Gadis2 Gurau Terkena Penyakit ‘Ain’ Dikec4m

Tidak dinafikan, pengguna media sosial sememangnya mudah terpengaruh dengan trend. Apa sahaja perkara baru yang muncul, mereka cuba untuk melakukannya demi kepuasan dan perhatian.

Terbaru, ada pula satu trend baru dalam kalangan pengguna platform TikTok kononnya menghidap penyakit ‘ain’ sehingga wajah bertukar menjadi ‘breakout’ akibat hasad dengki orang ramai.

Menerusi perkongsian video, dua orang gadis memuat naik foto berbentuk video memaparkan perbandingan antara sebelum dan selepas ‘terkena’ penyakit itu sehingga tular di platform berkenaan.

“Amalkan doa untuk elak penyakit ain”

Kedua-dua posting di atas dapat dilihat pada awalnya, muka mereka bersih dan licin sebelum ‘bertukar’ dipenuhi jerawat pada wajah masing-masing.

trend menghasilkan ‘content’ tersebut, beberapa individu tampil menegur dengan menegaskan bahawa perkara itu tidak boleh dibuat bergurau dimana seolah-olah mahu mengundang perkara yang tidak baik.

“Muka breakout bukan petanda kena penyakit ain”

@littlemissfei

Muka breakout bukan petanda awak kena penyakit ain 😊✨ #fyp #eseikeli #nasihat #dontplay #positivemindset #fypgaknihh #reminderislamic #foryouuuuu

♬ bunyi asal – 𝖍𝖆𝖓𝖊𝖊𝖇𝖆𝖘𝖎𝖗𝖆𝖓 🦋 – 𝖍𝖆𝖓𝖊𝖊𝖇𝖆𝖘𝖎𝖗𝖆𝖓 🦋

Sesungguhnya penyakit tu bukan boleh dibuat main wahai wanita.
“Seakan meminta… Allahuakbar, semoga dijauhkan penyakit tersebut,” tulis seorang individu littlemissfei.

Seorang lagi individu, syamil_irfnn turut memberi peringatan bahawa setiap kata-kata itu adalah doa selain berkongsi petanda sekiranya seseorang itu terkena penyakit berkenaan.

“Jangan kerana mulut, badan binasa”

Sumber: TikTok littlemissfei & syamil_irfnn

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini