Muka Arw4h Berseri-Seri Seperti Sedang Tersenyum, Suami Ini Seb4k Pangku Jasad lsteri Buat KaIi Terakhir

” Tiada apa yang saya dapat lakukan kecuali memngku jsadnya yang sudah tidak berny4wa selain berdoa semoga r0hnya ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan dijauhkan daripada az4b (ner4ka).

” Sedih kerana kehilangannya dalam sekelip mata tetapi saya lihat mukanya cukup berseri seperti sedang tersenyum,” kata Mohd Nazir Zainuddin, suami mngsa kemaIangan jalan raya, Wan Mazlinda Wan Mohamad.

Arwh Wan Mazlinda, 31, dilaporkan meninggaI dunia di lokasi kjadian kira-kira 6 pagi, hari ini, ketika dalam perjalanan ke tempat kerja.

Difahankan motosikal Yamaha Lagenda ditungganginya terbbas ketika melalui selek0h di lorong kiri Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE) arah Subang-Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Berdasarkan maklumat awal daripada Penolong Pegawai Perubatan H0spital Sungai Buloh, mngsa yang juga ibu tiga anak berusia tiga hingga 12 tahun dipercayai m4ut di tempat kjadian.

M4ngsa kini berada di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Petaling Jaya untuk menjalani ujian sarlngan C0VlD-19 sebelum dib3dah siasat.

Bercerita lanjut, Mohd Nazir, 38, berkata, dia menerima panggilan daripada rakan sekerja arwh isterinya yang bertugas sebagai kakitangan PLUS di cawangan Plaza Tol Damansara kira-kira 6 pagi dan ketika itu dia berada di dalam lori penghantaran roti di Petaling Jaya.

” Kebiasaannya, saya dan arwh isteri bergerak ke tempat kerja serentak dengan menunggang motosikal masing-masing sebelum berplsah di simpang Sksyen 32, Shah Alam,

” Cuma hari ini, arwh bergerak ke tempat kerja lebih awal dengan membawa bersama bekal makanan, nasi bersama udang masak sambal yang dimasaknya malam tadi.

” Namun, arwh tidak sempat menjamah makanan itu walaupun dia memberitahu teringin untuk makan sejak semalam.

” Malah, setibanya di tempat kjadian, saya lihat isi bekas makanan itu sudah bertaburan di jalan raya,” katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Bercerita lanjut, Mohd Nazir berkata, hubungannya dengan arwh amat akrab seperti sahabat sejak mereka mendirikan rumah tangga 14 tahun lalu.

Arw4h tunjukkan sedikit perubahan

Disebabkan itu, dia rasa cukup terkesan dengan pemerglan isterinya malah tidak menyangka arwh akan pergi biarpun ada menunjukkan perubahan sejak beberapa hari lalu.

” Sejak kebelakangan ini, arwh kerap masak makanan untuk bekalan saya ke tempat kerja.

” Arwh juga ada memberi ucapan dan hadiah untuk saya sempena hari bapa, Ahad lalu,” katanya.

Mohd Nazir berkata, dia masih tidak sempat menjamah lauk dimasak isterinya malam tadi kerana masih bersedlh dengan kehilangan arwh.

” Walaupun masih sedlh dengan kehilangannya, saya akan tetap menjamah makanan itu bersama anak kerana ia hidangan air tangannya yang terakhir sebelum mennggalkan kami.

” Saya sudah beritahu anak mengenai apa yang berlaku walaupun mereka masih kecil dan belum cukup mengerti apa itu kem4tian,” katanya yang menetap di Sksyen 18, Shah Alam.

Menurutnya, jenzah isterinya dijangka diserahkan pihak h0spital esok dan akan dikebvmikan di Tanah Perkubvran Islam Felda Soeharto, Kuala Kubu Baru, Selangor.

Sumber Media Portal

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini