Moh0n Hentlkan K0men Ngatif, KhaIis Skit Bkn Sebab AmbiI Ddah – lsteri Britahu Pnyaklt Sebenar Suami. Iuahan lsteri und4ng $ebak

Kuala Lumpur: “Suami saya t.idak mer0kok, apatah lagi nak ambiI ddah,” kata Zalina Azman, 40, isteri penyanyi kumpulan The Real Spin, KhaIis Shari menaflkan k0men ngatif segelintir netizen yang menga.itkan suaminya dengan penyaIahgunaan da.dah berikutan tuIar gambarnya dalam keadaan terlalu k.urus dan c.engkung.

Terdahulu, tuIar di media sosi4l foto Khalis atau nama sebenarnya Muhammad Khalis Md Shari, 32, yang kelihatan amat p.ucat serta bdan yang kurus didu.kung seseorang masuk ke dalam kereta untuk dibawa ke hspital.

Lebih menyedlhkan, kebanyakan komen netizen berkaitan foto itu mendkwa Khalis menjadi begitu disebabkan saklt aklbat mengambil da.dah.

Zalina ketika dihubungi mengakui foto yang tuIar itu adalah suaminya, namun orang ramai tak perlulah menjtuh h.ukum lebih awal terhadap Khalis tnpa tahu mengenai tahap kesihatannya.

“Suami saya seorang yang ant1 d.adah dan dia juga bkan per0kok. Keadaan kesihatannya k.urang baik disebabkan penyaklt kncing manis yang dihldapi selama ini.

“Khalis hanya diketahui menghldap kncing manis, Februari lalu apabila dia dimasukkan ke ke Unit Rwatan K0r0nari (CCU) Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban kerana paras gula dlam bdan terlalu tinggi,” katanya kepada Harian Metro.

Ditanya mengenai tbuh KhaIis terlalu kurus dan wajah cngkung, Zalina berkata, berat bdan suaminya yang kini masih dirwat di HTJ sejak kelmarin hanya 32 kilogram (kg) berbanding sebelum saklt, 50kg.

Zalina berkata, pagi kelmarin Khalis masih dalam keadaan baik, bagaimanapun pada waktu tengah hari dia tiba-tiba s.eparuh sedar.

“Saya cuba memanggilnya tetapi tlada respon sebelum kami membawanya ke HTJ. Dia kemudian dimasukkan ke z0n merah jam 5 petang hingga 11 malam kelmarin. Selepas itu baru dia ditempatkan di w4d biasa.

“Bagaimanapun, semalam dia mula sedar dan sudah boleh bercakap. Namun, tbuhnya masih sangat Iemah serta kvrang bertenaga,” katanya.

Menurut Zalina, d0ktor memaklumkan suaminya menjadi Iemah dan tldak sedarkan diri kerana kandungan garam dalam bdan menurun aklbat tlada selera makan termasuk kvrang minum.

“Apapun, saya m0hon hentlkan komen- komen ngatif terhadap suami terutama dkwaan dia mengambil barang terIarang itu. Sebagai isteri, saya kesaI suami didkwa sebegitu sedangkan dia sebenarnya dalam keadaan saklt.

“Saya juga m0hon doakan yang baik-baik buat suami dan semoga dia kembali pulih. Saya tahu mlut orang tak boleh dittup dan kami hanya mampu positif saja menghadapi perkara ini,” katanya.

KhaIis yang juga adik kepada Allahyrham Achik Spin dan abang kepada penyanyi, TajuI Ariff pernah popular dengan lagu Semakin Rindu pada 2017. Video muzik lagu itu di YouTube sudah mencatat 10 juta tontonan.

Sumber: hm / dbongkar

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat