Misteri Periuk Jatuh DisusuIi Tong Sampah Pula Jatuh Terjawab Saat Seorang Wanita Cuba Menyusunnya SemuIa

Bunyi periuk jatuh di dapur menyel4matkan seorang wanita daripada diser4ng seek0r ular tedvng selar di Kampung Pulau Manis, Serada, Kuala Terengganu.

Kehadiran reptilia berbisa sepanjang empat meter itu disedari Zaleha Che Isa, 55, kira-kira jam 9 malam ketika cuba menyimpan periuk yang terjatuh daripada almari dapur.

Zaleha berkata, dia peIik apabila periuk yang berada di atas almari tiba-tiba terjatuh sebelum ke dapur untuk menyusun semula.

“Ketika mengangkat periuk, tong sampah kecil pula terjatuh sebelum saya ternampak seekor ular tedung selar.

“Saya terus meminta pertolongan anak saudara, Zamri Malek, 40, untuk mengesahkannya sebelum menghubungi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) untuk menangkap reptiIia ini.

“JBPM yang tiba di rumah kira-kira 15 minit kemudian mengambil masa 20 minit untuk menangkap ular berkenaan,” katanya.

Sementara itu, anaknya, Muhammad Amir Zubaidi Zakaria, 21, bersyukur kerana kehadiran uIar berbisa itu disedari lebih awal.

“Penduduk sekitar memang sedia maklum kehadiran reptilia itu di kawasan rumah kerana kerap kali dilihat melintas jalan berdekatan.

“Bagaimanapun, kami tidak mengendahkannya kerana haiwan ini tidak pernah mengancam sebaliknya hanya merayau di kawasan hutan berhampiran.

“Saya yakin ular tedung selar ditangkap ini adalah ular sama yang sering dilihat penduduk,” katanya.

Menurutnya, kejayaan menangkap ular berbisa ini memberi kelegaan kepada mereka sekeluarga dan penduduk setempat.

“Biar pun ular ini sering dilihat di kawasan rumah dan tidak mengganggu orang tetapi kehadirannya sentiasa membimbangkan,” katanya.

Sumber HM

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini