Meremáng! Ini Kisah Lelaki Yang HiIang Lebih 10 Tahun Lalu & TinggaIkan Sebuah Sajak Misteri

Dalam sibuk-sibuk usaha mencari Mohammad Ashraff Hassan, 29, atau lebih mesra dengan panggilan Acap, sebuah lagi kisah misteri tentang kehiIangan menjeIma kembali.

Ia berkait dengan seorang pemuda bernama Mohammed Hassan Ayat Zainuddin yang hiIang pada 15 Februari 2009 sewaktu dia berusia 28 tahun.

Sertai Ekspedisi Gunung Yong Yap

Dia yang lebih senang dipanggil Hassan Ayat bersama 13 orang rakan menyertai sebuah ekspedisi mendaki Gunung Yong Yap yang bersempadan di negeri Perak dan Kelantan.

Pemuda yang berasal dari Bangi, Selangor itu dikatakan ses4t sewaktu menuruni Gunung Yong Yap dan selepas 8 Mac 2009, 30 anggota pendaki dari Kuala Lumpur menghentikan operasi pencarian selepas misi mengesan Hassan Ayat bertemu jalan bυntu.

Sebuah Sajak Misteri

KehiIangan Hassan Ayat lebih menimbulkan mistɛri apabila salah seorang rakannya mendedahkan sebuah sajak yang ditulis Hasan Ayat beberapa bulan sebelum kehiIangannya.

Sajak itu telah ditulis oleh Hassan Ayat pada 20 November 2008 di Sungai Merab, Selangor dan ramai pihak beranggapan Hassan Ayat telah menemui ‘petanda awal’.

Berikut adalah sajak misteri Hassan Ayat yang sempat dimiliki oleh salah seorang rakannya dan didedahkan kepada umum :

Sajak Hassan Ayat

Tajuk : Seorang Lelaki Tua Yang Sedang Bermeditasi Di Tepi Sebatang Sungai

Karya : Hassan Ayat, Sg. Merab, 20 November 2008.

Entah bagaimana nasib Hassan Ayat sekarang. Jika meningg4l dunia, tunjukkanlah jasadnya. Jika hidup bahagia di alam sana, tinggaIkanlah petanda.

Izinkan jiwa keluarga dan sahabat yang setia menanti mampu terukir senyum dan gembira kembali andai mendapat perkhabaran berita.

Kisah lelaki yang baik tiba-tiba hilang sewaktu mendaki gunung, bukit atau memasuki hutan sering terjadi dan sebagai umat Islam, ada sebab kenapa kita diminta untuk mempercayai perkara-perkara ghaib.

Sumber MaskuIin

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini