Menteri Kesihat̷an, Khairy Jamaluddin Moh0n Segerakan Pend̷akwaan Terhadap Kumpul̷an Antiv̷aksin Jamaluddin Moh0n Segerakan Pend̷akwaan Terhadap Kumpul̷an Antiv̷aksin

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin, hari ini memoh0n pihak berkuasa menyegerakan siasatan dan pendkwaan terhadap kumpulan antivaksin.

Ini kerana, Kementerian Kesihatan (KKM) sudah bertindak dengan membuat beberapa Iaporan polis terhadap beberapa kumpulan antivaksin.

“KKM sudah membuat beberapa Iaporan polis terhadap kumpulan antivaksin. Kami harap tindakan susulan, siasatan, pendkwaan dan lain-lain dapat disegerakan.

“Menyebarkan berita paIsu, mengncam kesihatan awam & menjengkeIkan…”
Malah, KJ juga dilihat sempat mengulang kicau kenyataan yang dibuat oleh pakar perubatan keluarga KKM, Dr Sakinah Sulong, yang mempersoalkan sama ada kumpulan antivaksin di negara ini kebal daripada tindakan pihak berkuasa.

Terdahulu, KJ menerusi Twitter nya pada Jumaat memaklumkan, KKM diminta membuat Iaporan kepada polis serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC) terhadap seorang individu yang didkwa menyebarkan berita paIsu berkaitan vaksin C0VID-19.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

SUmber dipetik dari Xtra, Twitter, BH

Kredit: Mytv Viral