Mengejutkan.!! Lelaki Ini Terjumpa Sesuatu yang Sangat Mengerikan..Semasa Gali Tanah Untuk Tanam Bunga..

Apa reaksi korang kalau tengah seronok kemas laman rumah, potong rumput, bercucuk tanam tetapi terjumpa sesuatu yang di tanam dalam tanah laman rumah anda?

Well, memang mengejutkan lah obviously. Macam lelaki ini, yang sedang bercucuk tanam di laman rumahnya. ValjeanLucPicard yang ketika itu sedang menggali tanah untuk menanam bunga tetapi terjumpa sesuatu yang pelik.

Beliau kemudian keluarkan dan ia adalah sebuah bekas kaca yang tertutup dan sudah diselaputi tanah.

Valjean kemudian cuba buka bekas dijumpainya itu untuk dapatkan kepastian.

Menurutnya, cecair di dalam bekas itu seperti marmalade yang sudah lama.

“Walaupun sudah selesai, cecair itu masih meninggalkan bau yang pelik dan kuat di jari saya”

Rupa-rupanya….

Apa yang memeranjatkan adalah, terdapat gambar tuan tanah ketika masih kecil yang dicampurkan sekali dengan cecair di dalam bekas kaca itu.

Bukan setakat itu, selain sekeping gambar beliau turut menjumpai sehelai kertas yang tertulis satu nota dan juga fabrik (mungkin dari gaun)

Beliau dengan segera call tuan tanah dan isterinya untuk memberitahu tentang perkara ini. Selepas melihat sendiri, tuan tanah meminta beliau bakar semuanya secepat mungkin. Menurut mereka, ia mungkin angkara perbuatan jahat penyewa sebelum ini.

Macam macam dunia sekarang ni. Tak puas hati sikit, terus buat perbuatan khianat macam ni. Terfikir juga apa lah yang tuan tanah buat sampai penyewa itu menyimpan dendam sanggup buat sebegini.

So, berbuat baiklah dengan semua orang! #selfreminder

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini