Macam ‘Spiderman’! Lelaki Dipercayai Mahu Mencuri Panjat Balkoni Dari Tingkat Lain

Sejak pagi tadi, tular di media sosial beberapa rakaman video seorang lelaki dipercayai seperti mahu memasuki sebuah apartment berjaya dirakam oleh salah seorang penduduk disana.

macam spiderman

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Shafinaz Shariff, lelaki tersebut telah memanjat apartment seperti ‘spiderman’ di balkoni kediaman tersebut.

Tindakan berkenaan berjaya dirakam di Aliff Resident , Johor Bahru.

Sesudah sampai ke tingkat berkenaan, lelaki yang mencurigakan itu telah membuka sliding door dan kelihatan cuba memasuki kediaman di tingkat itu.

Dalam satu lagi video yang berjaya dirakam lagi, lelaki tersebut dilihat memanjat balkoni dari tingkat berlainan untuk ke rumah tersebut.

Pernah melakukan hal yang sama

Tambah Shafinaz lagi, lelaki berkenaan dikatakan pernah melakukan perkara sama di KSL Taman Daya, Johor Bharu dan menyertakan sekali wajah lelaki yang dipercayai memasuki rumah tersebut.

Sudah ditahan pihak berkuasa

Dalam kapsyen yag disertakan dengan video-video itu, pengguna Facebook berkenaan memaklumkan yang kawasan kediamannya mempunyai pengawal keselamatan, namun tidak sangka lelaki tersebut berani melakukan tindakan sebegitu.

Walau bagaimanapun, lelaki berkenaan telah ditahan oleh pihak berkuasa setelah mengugut bahu mencederakan orang awam.

Sumber: Facebook Shafinaz Shariff

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini