Viral Gadis Suka Makan lkan Ment4h Masih Berd4rah, Warganet Pesan Supaya Pergi Berubat Dengan Ustaz

Media sosial sememangnya medan untuk semua orang berkongsi sesuatu yang ingin mereka tunjukan. Jadi, apa pun konten yang ingin dimuat naik, mereka bebas melakukannya asalkan sedia menerima pendapat orang lain jika ia memang bertujuan mahu meraih perhatian.

Sejak semalam, tular di media sosi4l terutamanya aplikasi TikTok apabila ada seorang gadis yang selamba memakan ikan mentah tanpa menunjukkan rasa mual. Video tersebut telah mendapat pelbagai respon daripada netizen yang kebanyakkannya berasa jijik dengan apa yang dilakukan.

“Awek aku orang atau bukan?”
Video berkenaan juga viral setelah seorang pemuda yang dipercayai teman lelaki kepada gadis terbabit memuat naik rakaman itu dengan menulis kapsyen meragui sama ada kekasihnya manusia ataupun bukan dalam nada berseloroh.

Diminta bawa jumpa ustaz.

Melihat daripada tindakan tersebut, rata-rata netizen telah meninggalkan komen dengan meminta pengguna TikTok yang dikenali sebagai Fiqhrul Annuar membawa teman wanitanya berjumpa mana-mana ustaz kerana bimbang dengan keadaannya.

Ada juga mengecam tindakan berkenaan kerana jarang ada orang makan isi ikan mentah tanpa dimasak terlebih dahulu seperti itu dan meminta pemuda tersebut menegur gadis terbabit supaya berhenti melakukan perkara yang tidak masuk akal.

Sikit lagi kau yang kena makan bang

Bau ikan mentah kalau makan gitu kan hanyir

Kalau bela saka pun cuci la dulu

Lebih baik tegur bimbang jadi tabiat

Tak habis pun makan, selebihnya bagi kucing
Walau bagaimanapun, gadis tersebut dikatakan memangnya suka merasai makanan dan mencuba untuk menjamah isi ikan mentah seperti menikmati sushi.

Oleh itu, Fiqhrul Annuar telah menjelaskan teman wanitanya tidak menghabiskan pun isi ikan tuna tersebut dan menafikan tuduhan netizen mendakwa yang gadis berkenaan mempunyai saka.

Apa-apa pun, tepuk dada tanya selera. Seeloknya masak dahulu makanan tu bimbang boleh mendatangkan kesan pada kesihatan.

Sumber:Ohmm

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini