Masalah Resdung Teruk Sampai HiIang Deria Bau & Rasa, Wanita Ini Terpaksa JaIani Pembed4han

Bagi mereka yang meng4lami masalah resdung pastinya sengsara tak terkata. Bangun pagi, bersin, g0sok hidvng sikit terus trigger nak bersin. Bersinnya pula tak berh3nti-h3nti. Selepas t4mat bersin, ditambah pula dengan bau resdung macam ikan masin 20 tahun lalu punya st0k.

Pelbagai rawatan ditawarkan di luar sana, namun tiada satu pun yang bersesuaian. Meskipun tawaran itu memberi jaminan kononnya masalah resdung akan hilang, rupa-rupanya datang semula selepas beberapa minggu atau bulan.

Jadi apakah rawatan yang terbaik untuk menangani masalah resdung? Tak lain tak bukan, pergi dapatkan rawatan di hospital.

Seperti yang dialami oleh wanita ini, Nur Amalina Abd Rahim, masalah yang dialaminya itu sudah bertahun-tahun, pelbagai rawatan dan ubatan dicuba tetapi tidak memberi keputusan positif.

Sehingga baru-baru ini masalahnya menjadi semakin teruk di mana dia hilang deria bau dan rasa.

“Sis selamat menjalani minor operation (Functional endoscopic sinus sugery) ataupun bahasa yang mudah difahami adalah, pembedahan resdung.

“Masalah sis ini dah lama, bertahun-tahun. Bukan tak nak pergi berubat tetapi dah tak larat nak pergi berubat merata-rata tempat.

“Jadi tiga bulan yang lalu, keadaan menjadi semakin teruk bilamana sis mula hilang deria bau dan rasa. Selepas buat CT Scan, memang belah kiri muka sis dah blocked habis.

“Pada sesiapa yang selalu bersin di waktu pagi, pening-pening kepala, selalu berhingus itu bawa-bawalah pergi buat pemeriksaan sebab kuman sinusitis ini boleh merebak ke mata dan otak.

“Doakan sis cepat sembuh na,” katanya.

Buat anda semua yang ada masalah resdung berlarutan yang semakin teruk, mohon jangan abaikan dan rajinkan diri untuk pergi buat pemeriksaan ya. Jangan sampai dah teruk sangat baru nak pergi.

Sumber FB Nur Amalina Abd Rahim

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini

>