[VIDEO] “Dah Macam Raks4sa!”, MakhIuk MlSTERl ‘Belut Serigala’ Ditemui Dalam Laut

Kehidupan di dalam laut memang mempunyai banyak msteri yang tersimpan. Kini semakin lama, msteri lautan semakin terungkap apabila banyak penemuan makhluk aneh yang dijumpai.

Seorang nelayan telah menjumpai makhl0k laut seperti ular yang an3h di perairan Alaskan baru-baru ini. Sehinggakan netizen memberikan gelaran ‘raks4sa laut’ di media sosiaI..

Nelayan berusia 39 tahun yang dikenali sebagai Nate Iszac itu berkongsi gambar makhl0k mlsteri yang dijumpainya.

Dia memberitahu makhluk aneh itu mempunyai panjang yang hampir separuh panjangnya dari seorang lelaki dewasa. Rupanya juga agak meng3rikan dengan rahang besar dan gigi taj4m seolah-olah makhl0k yang biasa ditengok di dalam filem.

“Saya pernah melihat makhluk yang sama sebelum ini dan tahu bahawa mereka boleh mengg!git dengan sangat kuat, jadi kami sangat berhati-hati.”

Oleh kerana tidak pasti dengan identiti sebenar makhl0k itu, dia kembali melepaskannya semula ke lautan selepas mengambil gambar. Rata-rata netizen di ruangan k0men menggambarkan makhl0k aneh itu sebagai aIien atau makhl0k asing kerana rupanya yang menak0tkan.

“Macam raks4sa!”

“Menak0tkan!”

Belut serigala ini atau wolf eel dikatakan mempunyai gigitan yang cukup kuat jadi gig!tannya sangat berb4haya. Rahangnya yang besar juga mempunyai kekuatan di luar jangkaan di mana belut seperti ini menjadikan kupang dan kerang sebagai makanan mereka.

Sebelum ini, spesies yang serupa boleh membuat tin minuman ringan kemek walaupun selepas kepalanya dipot0ng. Walaupun kelihatan menak0tkan, sikapnya tidak agres!f dan antara spesies yang sering dijumpai oleh penyelam skuba di lautan yang dalam.

Sumber: ihangat Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini