“Makcik Nak Menantu Keje Kerajaan Je..” – Wanita Kecewa Direject KeIuarga Kekasih, Apa Yang Berlaku Selepas Dia Bangkit Amat Mengejutkan Ramai

Restu kedua-dua ibu bapa sangat penting dalam sesebuah ikatan perkahwinan. Tanpa restu ibu bapa, ibarat hiIanglah salah satu keberkatan hidup berumahtangga.

Walaubagaimanapun, ibu bapa tidak seharusnya meletakkan syarat yang terlampau ketat untuk menjadikan seseorang sebagai menantu. Iyalah bila dah patah hati, memang susah nak move on.

Menerusi perkongsian seorang wanita di Twitter, dia menceritakan detik-detik perkahwinannya ditolak hanya kerana bakal ibu mertuanya mahukan menantu yang bekerja kerajaan.

Menurut Rozmiza Rozman, walaupun sedih dia tidak mudah mengalah dan menjadikan kejadian itu sebagai pembakar semangat untuk mencipta kejayaan.

Hasilnya selepas lima tahun berkeja sebagai perunding kewangan, Rozmiza berjaya membeli rumah dan sebuah kereta mewah.

Rozmiza tampil berkongsi semula kisah pedih itu di media sosial dengan harapan ianya menjadi pedoman buat netizen agar tidak memandang rendah seseorang itu kerana tidak mustahil suatu hari nanti mereka juga boleh berjaya seperti orang lain.

“Makcik nak menantu government servant…”.

Kenal dan bercinta dari zaman sekolah lagi.

“Mak ayah saya miskin…”.

Sanggup beri pinjam duit pada ex…

Duit diberi hiIang, pergi jumpa perempuan lain…

Kantoi pergi P.D dengan perempuan lain!

Mak nak bermenantukan pekerja kerajaan…

“Suatu hati nanti, seluruh keluarga kau menyesal!”

Apa yang dicapai sangat puas hati

Bangga dengan diri sendiri

Sekarang menjadi Financial Consultant.

Sumber Rozmiza Rozman

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini