Majlis Bertun4ng Abg Askar lni Ber4khir Dgn Majlis T4hIil

Ipoh : Seorang anggota tntera m4ut apabila dirmpuh sebuah kenderaan pacvan empat roda selepas terjatvh dari motosikal yang ditunggngnya di Kilometer 278 Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara di sini hari ini.

Dalam kejad1an pada jam 5.30 pagi itu, mangsa, Muhammad Nashrul Hazwan Md. Akhir, 26, yang bertugas di Kem Syed Sirajuddin dekat Gemas, Negeri Sembilan mavt di tempat kejadian.

Apa yang berlaku mengvndang piIv insan insan yang mengenali arwh dan keluarga antara yang turut hadir memberi penghormatan terakhlr adalah Yb Hasnul Zulkarnain.

N08 Titi Serong, Salam tkzlah buat keluarga LKpl Muhammad Nashrul Hazwan bin Md Akhir dari pasukan 14 RAMD Gemas.

Arwh berasal dari Titi Serong dan telah dijemput Ilahi kerana terIibat dalam sebuah kemIngan jalan raya awal pagi tadi .

Difahamkan, beliau dalam perjalanan untuk pulang ke kediamannya di Tebuk Haji Musa, Titi Serong bagi melangsungkan majlis pertunangannya tengahari ini.

Saya terus ke H0spital Ipoh apabila mendengar perkhabaran dvka ini bagi menzlarahi jn4zah dan pada petang ini saya sempat ke rumah arwh bagi memberi pengh0rmatan terakhir buat beliau.

Dan mereka merancang, Allah juga merancang. Sesungguhnya Allah adalah sebaik baik Perancang(Surah Ali-Imran ayat 54).

Semoga Allah menempatkan arwh dalam kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh serta Allah swt memberikan kekuatan dan ketabahan yang tinggi buat ahli keluarga arwh dalam menghadapi uji4n ini.

Timbalan Ketua P0Iis Daerah Ipoh, Superintendan Mohamad Nordin Abdullah berkata, kemIngan berlaku ketika mngsa yang menunggang motosikal jenis SYM Vf3i dan dalam perjalanan ke utara itu meInggar belakang sebuah lori tiga tan di lorong kiri.

Katanya, aklbat peIanggaran itu, mngsa dan motosikalnya telah terjatvh di lorong kanan sebelum sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Triton merempvh mngsa.

KemaIangan itu mengakibatkan mngsa mengalami keceder4an prah dan mavt di tempat kejad1an.

Dua lagi pemandu kenderaan masing-masing lelaki berusia 24 dan 26 tahun tidak meng4lami sebarang keced3r4an, katanya.

Beliau berkata, myat mngsa dihantar ke Jabatan F0rensik, H0spitaI Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk bdah s1asat.

Tiada tngkapan dijalankan dan k3s dis1asat mengikut Sksyn 41(1) Akt4 Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga keluarga arwh tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan dirinya. Al fatihah.

-MT-

Sumber:apecerita

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini