Majikan Tetap tk mahu ttup tempat kerja, P4ksa staf makan iverm3ctin depan Bos

Isv majikan yang masih mementingkan keuntungan kerap kali menjadi perbahasan apabila begitu berat untuk mentup premis perniagaan walaupun sudah ada k3s p0sitif di syarikatnya.

Kakak posltif C0vldl9 sebab tempat kerja

Baru-baru ini, tul4r di media soslal apabila seorang pengguna Twitter dikenali sebagai lelakiserigala memaklumkan yang mereka sekeluarga perlu menjalani sw4b test kerana kakaknya mempunyai kontak rapat dengan individu yang posltif C0vldl9.

Kakak dan adiknya disahkan p0sltif dan lelaki berkenaan memberitahu majikan tempat kakaknya bekerja sangat tdak bertanggungjawab kerana mem4ksa pekerjanya yang mempunyai kontak rapat datang bekerja serta mengvgut akan memot0ng gaji

Majikan tak bertanggungjawab

Selang beberapa hari, pengguna Twitter berkenaan kembali memuat naik scre3nsh0t perbualan di groupWhatsApp keluarga apabila kakaknya mend4kwa majikan tempatnya bekerja memksa pekerja menel4n ubt yang dikatakan mampu melindungi daripada C0vldl9.

Walau bagaimanapun ubat Ivermectin itu telah dil4rang oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi kegunaan pesakit C0vldl9 kerana merupakan ub4tan untuk haiwan dan tdak disahkan keberkesanannya.

Bagi pekerja makan ivermectin

Bos p4ksa makan depan dia

Kakak nak berhenti kerja

Makin ramai dah disahkan p0sitif

Pengguna Twitter itu memaklumkan lagi yang sw4b test terbaru dilakukan pada pekerja-pekerja tempat kakaknya bekerja kian bertambah dan 23 orang telah disahkan p0sitif .

Apa yang meng3jutkan, majikan masih lagi menyuruh mereka yang p0sitif terus datang bekerja.

KKM sahkan ivermectin untuk haiwan

Cari kerja baru untuk kakak

Bimb4ng akan keselamatan kakanya, @lelakiserlgala telah memohon kepada orang ramai untuk mengiklankan kerja kosong kerana kakaknya memerlukan pekerjaan disebabkan seorang ibu tvnggal kem4tian suami jika dia berhenti kerja.

Tk ada ke staf yang nak batvk bersln depan bos tu?

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan berasa ger4m mendengar tlndakan majikan yang begitu tdak berhati perut terhadap para pekerjanya.

Tindakan tdak bertanggungjawab ini bukan sahaja menganc4m ny4wa pekerja dan ahli keluarga tetapi turut menjadi penyumbang kepada penlngkatan k3s Covldl9 di Malaysia.

Tak silap makan ni boleh makin tervk

Segera buat lap0ran p0lis

Ivermectin ni boleh ser4ng org4n dalaman

Memang ada b0s per4ngai macam ni

Tk guna punya majikan!

sumber : ohmymedia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini