Macam tak perc̷aya lelaki sebegini masih belum p̷upus dari pl̷anet bum̷i

Umumnya jika kita lihat senario di klinlk keslhatan ibu dan anak, memang payah untuk melihat kelib4t seorang suami menemani isterinya. Andai ingin juga dikira, mungkin boleh dibilang dengan jari. Itu baru bab menemankan isteri, apatah lagi untuk datang sendiri ke klinlk dengan menguruskan b4yi kecil yang perlukan raw4tan. Mungkin orang itu adalah 1000 dalam 1.

Lantaran itu, apabila seorang suami yang bernama Muhammad Taqiyyudin berkongsi pengalaman menguruskan sendiri baylnya yang dem4m kuning ke klinlk tanpa di temani isteri, nyata mendapat perhatian warg4net.

Untuk itu, jom baca perkongsian daripada seorang suami ini.

Ini gambar semalam, bawa puteri kesayangan ‘cek kuning’ di klinlk kesihatan. Tiba² nvrse tanya,

“Mana isteri awak? Tak datang ke” Dalam hati aku, aik baru bers4lin tak sampai 5 hari takkan nak bawa datang. Nurse pun minta Qiey duduk dulu di ruangan menunggu.

Sambil tu Qiey dengar mereka membawang…”Weyh, laki datang sorang² dukung anak dari tadi lagi.”

Nvrse lagi satu berusaha nak lengkapkan pembawangan… “Fuh kalau laki aku ni memang takkan laa”

Baru Qiey sed4r, ramai lelaki di luar sana yang masih belum sed4r. Tanggungjawab sebagai seorang suami teramat besar, bukan sekadar pergi kerja sahaja.

Dalam tempoh isteri lepas bers4lin, layanlah dia bagai bidadari. Sak1tnya bers4lin takkan mampu kita tanggung walau ada ‘sixpack’ sekalipun. Kesak1tan yang teramat dahsy4t itu hanya mampu ditanggung orang yang selalu kita anggap lem4h.

Cubalah, ambil alih semua tugas isteri dalam masa beberapa hari lepas bers4lin. Baru kita tahu betapa pen4tnya isteri menjalani kehidupan setiap hari. Ya, itulah isteri yang kita anggap ‘tidak bekerja’.
Kerja mereka sebenarnya jauh lebih penat dari anda.

Mereka tiada ‘office hour’, mereka juga tak boleh claim ‘overtime’ walau kadang2 terpaksa bekerja sampai pagi ketika anak sak1t. Pesan Qiey, hargailah isteri anda. Mereka bukan ‘h4mba abdl’, tetapi mereka bukti cinta abadi.

Pesan Qiey, hargailah isteri anda. Mereka bukan ‘h4mba abdl’, tetapi mereka buktl cinta abadi.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Kredit; Muhammad Taqiyudin via Penang Gazette

Via tehtarik kaw