‘Kita Sek̷ali Mak̷an RM12, Dia M̷akan N̷asi Kuah Air Kos0ng, B̷awang Mer̷ah Sik̷it B̷awang Put̷ih Sikit…’

Seorang pengguna Facebook, dikenali sebagai Apit Lid, berk0ngsi dua keping foto yang membuatkan rara-rata netizen berasa ‘seb4k’ melihat menu harian yang dijamah oleh seorang pengawal keselamatan yang berasal dari Nepal.

Jika dilihat menerusi foto itu, pengawal keselamatan itu hanya makan nasi kosong ditambah kuah air kosong bersama potongan bawang merah, dan bawang putih tanpa ada sebarang l4uk yang lain. Jelas pemilik posting tersebut, pengawal keselamatan itu menyara kedua ibu bapanya dan adik beradiknya yang lain.

Demi keluarga

Jelas lelaki ini, dia kagum melihat kesunggvhan pengawal keselamatan ini yang sanggup makan ‘menu’ sedemikian rupa yang mungkin tidak boleh ditelan oleh orang lain. Bukan itu sahaja, dia (pengawal keselamatan) merupakan pekerja yang paling rajin bekerja di antara pekerja yang lain.

Manusia contoh, kerja rajin, gaji sama banyak je dgn orang lain. Tapi kenapa dia makan nasi putih + kuah air masak + bawang besar + bawang putih??? Ada kerusi tapi dia bukan jenis duduk je. Dia sentiasa ronda kawasan walau tak perlu buat mcm tu, memang tak boleh duduk diam..Mesti nak ada benda kena buat.

Bila disoal, pengawal keselamatan ini menceritakan setiap bulan dia hanya membelanjakan RM100, bagi menampung segala keperluan hariannya. Manakala, selebihnya akan dihantar kepada keluarga yang sabar menanti gaji setiap bulan yang diterimanya.

Sebab dia sayang keluarga dia kat kampung.Sebulan belanja makan dia tak lebih 100 dia cakap, baki gaji semua dia hantar kat kampung, aku ni kalau ada rezeki lebih kadang aku belanja dia makan. Semoga dipermudahkan segala urusan nya.

Respon netizen

Sumber:SantaiViral

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini