Lelaki Sempat Tunaikan hasrat Ibu, Mahu Lihat Anak Kahwin Sebelum Meninggal Dunia

Bagi ibu bapa yang berusia, mereka pasti berhasrat untuk melihat anak kesayangan bahagia dengan mendirikan rumah tangga bersama pasangan pilihan hati sebelum mereka ‘buat’ selama-lamanya.

Situasi seperti itu boleh digambarkan dengan seorang lelaki ini apabila sempat menunaikan hajat arwah ibu untuk melihat dirinya berkahwin pada 9 Julai lalu dipercayai di Sibu, Sarawak.

Menerusi platform TikTok, Fidarus Ramli berkongsi sebuah video memaparkan dia dan isterinya Mira Mariana yang lengkap busana pernikahan mendekati ibunya yang sedang terlantar sakit.

Pasangan itu kelihatan mengesat air mata, sebak melihat situasi ibu mereka yang terbaring sambil melelapkan mata dan tidak mahu berkata-kata.

“Ya Allah, mak pernah cakap harap panjang umur nak tengok anaknya kahwin. Alhamdulillah, mak sempat tengok kami kahwin. Al-Fatihah,” tulis anggota tentera itu yang dipanggil sebagai Daus.
Namun Allah SWT lebih menyayangi ibunya apabila ditakdirkan menghembuskan nafas terakhir beberapa hari selepas pasangan itu berkahwin. Bagaimanapun, tidak dikongsi mengenai punca ibunya meninggal dunia.

Posting oleh kakak Daus

Meninjau ke ruangan komen video tersebut, rata-rata turut sebak melihat momen berkenaan selain berkongsi pengalaman masing-masing serta mendoakan agar Allahyarham ditempatkan di kalangan orang beriman.

Tak kuat aku macam ni

Al-Fatihah buat arwah ibunya…

Harap ibu sempat tengok aku kahwin!

Mak tak sempat tengok saya kahwin…

Vide0:

@dausz_comunisz93

Ya Allah, mak prnh bercakap dgn famliy saya, hrp je pjg umur nak tengok ankbongsuNya Kahwin. Alhamdulilah Mak sempat tngok kami Kahwin. Al-Fatihah 🤲

♬ bunyi asal – Dausz Comunisz – Dausz Comunisz

Sumber: TikTok dausz_comunisz93 , Facebook Patrick Ho

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini