Lelaki Ni Sembang Besarr Siap Hlna T.M.J Pastu Selamba Ajak T.M.J Datang Rumah,Akhirnya Pembntu Ger4i Bu4h Teriima Pad4h

Aklbat memuat naik video video berb4ur penghlnaan terhadap Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) di laman Instagram, seorang lelaki berusia 31 tahun dit4han oleh pihak p0lis pada malam semalam.

Memuat naik video berunsvrkan penghlnaan

Menerusi lapan video yang telah dimuat naik oleh Amirul__naito di akaun Instagram, memaparkan lelaki berkenaan telah mengeluarkan kata-kata kes4t serta menghlna institusi diraja.Jelasnya lagi, dia mengatakan bahawa Kerabat Diraja Johor telah menjanjikan sesuatu, namun dia tidak menerimanya sehingga sekarang.

Kalau aku salah aku dah kena tngkp. Sekarang ni aku makl gil4-gil4 sebab aku tak salah. Ugvtan-ugvtan Sultan aku tak pernah

takvt. Sikit pun aku tak takvt.Pakai otak jangan pakai kep4la lutvt. Aku sentiasa mencari aku salah ke tak, aku gil4 ke tak.

Individu berkenaan juga telah memberikan nombor telefonnya untuk dihubungi serta mengatakan bahawa dirinya tidak takvt dengan am4ran serta bersemuka dengan TMJ atau kerabat diraja yang lain.

Kau tak puas hati dengan aku ambil nombor aku ni. Aku tak takvt. Kau datang sini Ayer Hltam.

Pernah dikenakan hukvman pada sebelum ini

Menurut Ketua P0lis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay, pihak p0lis telah menerima sebanyak 10 lap0ran p0lis berhubung dengan video tersebut yang tular di Facebook dan juga Instagram sejak dari semalam.

Susulan daripada itu, pembantu gerai buah-buahan berkenaan telah dit4han pada jam 9.30 malam di kediaman rumahnya di Ayer Hltam, Batu Pahat, Johor.Sepertimana sedia maklum semalam banyak sudah diviralkan ‘p0sting’ menerusi lama Instagram seorang individu bernama Amirul Naito, ada ‘posting’ dibuat individu tersebut.

Ujarnya lagi, individu berkenaan telah mengunakan perkataan-perkataan yang tidak elok serta berunsurkan penghlnaan terhadap Tunku Mahkota Johor.

Walau bagaimanapun, hasil slasatan mendapati svspek sebenarnya pernah dikenakan hukvman atas kesal4han yang sama pada tahun 2017 dan pada 2020.Individu terbabit mempunyai rek0d jenyh sebelum ini, pernah ditngkp dibawah Sksyn 506 Kanvn Kes3ksaan kerana ugvtan jenyh dan Sksyn 427 Kanvn yang sama kerana khlanat.

VIDEO:-

Sumber : Kosmo, amirul_naitoi

Sumber: Awatttsheikhh Via f-uh.com

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini