Lelaki Ini K0ngsi Keadaan Pantai Cenang Di Langkawi Yang Sunyi Tanpa Keh4diran Pelanc0ng [VIDEO]

Pulau Langkawi yang sentiasa ses4k dengan kehadiran pelancong kini bertukar ‘gh0st t0wn’ apabila tiada aktiviti pelancongan dibenarkan dan pelaksanaan ‘total l0ckdown’ di Malaysia bagi mengawal penuIaran w4bak C0VID-19.

Terbaharu, sebuah video TikTok oleh Ed Shahir yang memaparkan suasana Pulau Langkawi menjadi perhatian ramai. Menerusi video tersebut, dapat dilihat kedai-kedai di sekitar Pantai Cenang ditutup dan sepi tanpa kehadiran pelanc0ng.

Video:

Bukan itu sahaja, jalanraya yang dahulunya ses4k kini lengang tanpa kelihatan kelibat kereta di sana. Malah, Pantai Cenang juga kelihatan ‘tenang’ tanpa kehadiran para pelanc0ng.

Video tersebut mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen berasa sedih melihat suasana di Pulau Langkawi. Malah, para netizen turut berkongsi keadaan meriah di kawasan Pantai Cenang sebelum ‘total l0ckdown’ dilaksanakan.

Untuk rekod, sebanyak 23 ageensi pelancongan Pulau Langkawi terp4ksa menamatkan 0perasi mereka berikutan keadaan industri yang semakin ‘ten4t’ dan berdepan kerugiian.

Sumber vocket Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini