Lelaki ini bgtau mengenai Bir0krasi Pertubuhan bngsa

Birokrasi Pertubuhan bngsa..

Aku ulas panjang2 nak korang faham isv gadvh2 nie bukan isv kecik dah…

Isv besar..

Berkaitan dgn p0litik malaysia dan pal3stin dan sekutunya

Sbb tu aku tulis lepas nie korang tak pyah dah b4has2 lagi nak tentukan siapa lagi betul.

Sbb siapa lagi betul tu ibarat menang jadi abv..

Kalah jadi b4kar..

Abu bkar..

Aku taknak ulas mcm geng2 pentaksvb ustaz e.bit le.w..

Berbual pasal karomah ustaz tu semua..

Nak mvntah aku dengar…

Aku taknak ulas mcm geng2 yg kononnya sedang mel0ndehkan ustad disosi4l media dgn fakta2 mereka yg bagi aku mereka tak faham k0nten dan k0nteks…

Contoh mcm amranfans tu…

Dia tunjuk kertas kerja NG0 g4za nak buktikan mereka ade buat audit…

Walhal..

Budak tadika pun tahu yg tu kertas kerja.. Bukan audit..

Or memang kita kene faham page tu page troll.

So kene bagi fakta b0do2 alang…

Contoh mcm geng skrut nak tunjuk yg UEL ade terima sumbangan org ramai pastu ckp uel penlpu sbb ckp takde bukak satu tabung pun untuk g4za..

Walhal..

Memang betul pun UEL takde bukak mane2 “TABUNG KHAS” untuk g4za…

Dia ckp duit dia, kawan2 rapat, kawan2 fb..

Jadi mane2 org yg derm4 dan p4cak kat fb.

So tulah kawan2 fb…

Simple nak faham part nie kan?.

Mcm dulu ramai org drma kat aku mase aku saklt…

Aku mention..

Terima kasih kat kawan2 aku yg dtg tengok aku…

Dan kawan2 fb yg aku tak pernah kenal dan jumpe sudi nak bntu aku.

So ape yg jadi isu bila g3ng2 nie k0non baru sahaja b0gelkan bahawa ramai org kat fb derm4 kat UEL..

Selama peng4matan aku..

Aku cari takde satu satu pun tabung dibawah persatuan kasih umat atau ustaz sendiri untuk g4za..

Ade lah sekor dua gr0up amik kesempatan atas nama ustad jual baju pal3stin untuk separuh disumbangkan ke ustad..

Nie penunggang2 lah nie…

Cuma ade penyataan bercnggah dari ust4z sndiri yg kata duit dari b4ki sumbangan rkyat malaysia time pkp dulu disalurkan ke g4za..

Itu yg aku penlng…

Or maybe sebab tu ade logo Persatuan kasih ummah tu kat banner g4za aritu..

Sbb ade duit rkyat malaysia yg derm4 atas tujuan untuk bantu rkyat malaysia svsah…

Tapi ade bakl dibawa ke g4za..

Tapi tulah…

Relevan ke..

Sbb am4nah tu untuk tempatan.

Tapi pi bgi kat g4za??.

Tapi kalau perderm4 tahu dan redha.

Tak boleh nak ckp ape lah…

Pahalanya sama..

Untuk pengetahuan yg konon sedang b0gelkan ustaz…

Rasanya mereka dah biasa ke luar negara..

So mereka tahu duit2 yg nak keluar negara semua kena isytihar…

Lagi2 duit yg nak dibawa ke g4za tempat per4ng…

Kalau akt4 dipanggil money laundering and terrorist financing act..

Jadi duit yg dah settle dgn k4stam dan imigr3sen tu..

Tu jelah duit yg boleh dibawa..

Jadi mane2 duit dtg selepas itu tak boleh dipakai digunakan..

Jadi yg berl4mbak org derma time ustaz dah smpai kat mesir4g4za..

Jadi tang mana duit tu boleh guna untuk proses kat sana..

Tang mane nak hent4m ustaz tu guna duit org awam…

Jadi gunakanlah logik masing2 kalau nak lawan fakta pun lahaiii..

Yg lawan fakta bukan biasa2..

Yg bijak pandai pun lahai..

Bagi aku tak logik lah kalau ustaz guna totally duit dia untuk semua benda…

Maybe untuk k0s pengurusan duit dia…

Untuk kos yg dalam 4 lori tu semua dah campur2 duit bntuan semua org..

Sbb ade duit persatuan kasih umat dalam tu..

Jadi kalau ustad kata dia pi sana takde guna duit org ramai..

Then tak boleh sangkal lah…

Tapi kalau dia ckp..

Duit bantuan dalam 4lori tu duit dia je…

Memang sal4h lah…

Tapi dia dah bagitahu awal2 dalam 4lori tu ade duit bakl org malaysia sumb4ng..

Bagi org yg meletak perasaan bnci takkan nampak benda nie..

Mcm aku bnci sgt dgn leb4i pas..

Dia ckp benda baik pun aku akan ej3k dia punya bvruk…

Biasalah p0litik kan…

Mane ade baik pun..

Ok aku dah abis bab nie…

Aku nak bent4ng pendapat aku secara literal..

Pandangan psik0logi dan human behavi0ur…

Melalui kajian aku secara terperlnci..

Misi cap.rice nie ade lain mcm slkit…

Bila aku cari punya cari..

Dan buat kesimpulan…

Ia semua sbb sistem bir0krasi yg semua org pernah had4pi sepanjang hidup…

Lagi2 dgn agnsi ker4jaan..

Atau berpesatuan..
————————————————————-

Cap,neelofa dan pu riz dah bagitahu…

Diorang memang dpt jemputan atas tlket selebriti untuk keg4za…

(nie contoh konsep haramjadah bir0krasi)

Sbb tu mase dulu aku dengar sorang “pejvang” syrla pal3stine dok kabor nak m4ti syahid kat soclal media aku rasa mcm nak mvntah…

Padahal dtg sana pun org jemput…

Sbb nak gunakan pengaruh public figure untuk kutip kesedlhan untuk dic0nvert dgn wang..

So ramai2 org akan derm4 atas sbb kasihan..

Jadi yg dtg nak jemput artis2 nie lah yg gunakan kaedah bir0krasi har4mj4dah untuk buat promosi collect duit…

Sbb tu berlmba2 org nak pakai k0piah nak duduk dalam medan k0nvertif mcm nie..

Sbb tu bersep4h lahirnya daie dan pu dan akhirnya buat taik..

Sbb medan nie dari kau makan nasik lemak sepinggan…

Jadi duta topi pun boleh byk untvng dari jual unta..

Just jadi duta dan jurucakap je.

So bila org tegur isv capal atas kepala..

Mula lah pentaksvb mula mengg3litat nak backup golongan yg berk0piah nie atas level kemaksvman…

Bukak d4lil2 dan israliat yg mengarvt nak buat tambah cerita atas pendvstaaan kisah rasulullah…

Dulu kita lihat islam sebagai satu kontemp0rari sejajar masa…

Tapi makin nak akhir zaman nie..

Sedap plak jual agma untuk poket..

Mcm ustaz e.bit le.w ckp…

Dia ceramah agama je dah boleh dpt 500k satu malam….

Hahahahahahhahahaha…

Dulu ustaz sekolah agma kerja hari2 duk ajar anak bngsa pun gaji basic rm900..

Kadang ajar ngaji pun org upah plut kuning..

Skang guna ilmu agama dan figure islamik boleh masuk astro mel4lak2 menyanyi atas nama islamik..

Pastu gi g4za nak matl syahld… Hahahahahahaha..

Mengapa tajuk aku tentang bir0krasi bngsa??

Sbb bngsa aku ade dua perkara yg dtg sekali..

Bngsa dan agama..

Dua benda nie sbb diadun satulah buat kita jadi bngsa yg termuda dan boleh survive..

Even kau tahu ketua agama kau buat makslat pun kau ok..

Sbb dia masih sendawa ucap alhamdulilah mase tog4k ar4k dan makan rasvah…

Ini metaforanya…

Sbb tu mudah bngsa aku nie jadi pentaksvb sbb perwatakan agama yg mereka bawa..

Kita balik pada isv utama..

Cprice tak salah..

E.bit le.w tak salah…

Na.dir pun tak salah..

Yg salah yg kat belakang2 nie…

Aku bukak satu2 isv…

Cap ckp UEL nie kambing hltam p0litik..

Taknak balik malaysia kalau tak tukar ker4jaan..

Buat dia lagi mrah sikap bir0krasi dan org terpilih lnggar sop..Atau kata mudah…

Kenapa ustad balik malaysia boleh terus jumpe ayah dia..

Tak kuarantln..

Siap KKM jemput lagi..

Walhal dia kene s4man sbb tetamu dia amik gambar rapat2 mase dia buat event..

Sbb sistem bir0krasi lah ustaz dapat layanan berkecuali..

Lagilah kat g4za dia tak dpt masuk.

Tapi ustaz rileks je dapat masuk..

Ape kelebihan yg ustaz dapat..

Yg dia tak boleh dpt..

Siap join team bntuan si azeen bekas mnteri paling cermelang mase jaga tabung haji yg kant0i duit bntuan syrla dan pal3stin simpan 2 juta kat rumah tu…

Last2 tak dpt..

Tu pun dah try selit2 nak join team ustaz…

Ustaz plak taknak muka dia menepek dalam team dia..

Sbb dia org luar..

Dan dia inflvencer yg gil4 publisti..

So tak boleh ade dua entiti dalam satu gerakan…

Sbb akan ade dua kepala eg0..

Belum pegi je dah gadvh…ap4tah lagi kat sana…

Cap jumpe personal dah happy lah ingat ustaz nak ajak dia join team..

Last2 bagi sebarang dua kata m0tivasi untuk lepak kat bilik h0tel smbil nangis tak dpt pergi..

Mane tak panas member…

Harapan dah besar…

Jadi ustaz pun bagilah dia buah tangan untuk dia balik..

Sebuah video pelvk2 untuk sedapkan hati..

Boleh lah post kat ig nak tambah perhatian…

Berbulu lah member…Kat airport dah jalan kepak bngga jadi pejuang jlhad ala2 alqassam bawak nama malaysia..

Hujung2 berkvrung dalam bilik hotel pishang..

Malu lah member tu nak balik nak geb4ng cerita b0m lalu atas kep4la dah tak boleh kat member2 kclique nanti…

Hahahahha….

Pastu org tanya apa tujuan dia gi sana.

Dia ckp nak buat konsert..
Nak buat jarlngan dgn inflvencer kat sana.

Nak bagi cadangan ekonomi..(yg nie paling kel4kar)…

Dia ingat g4za mcm kat lor0ng chow kit org boleh main mahjung makan remp3yek tengok opera cina festival hantu…

Hahahahahah…

Aku faham keadaan ment4l cap waktu tu..

Berbvlu dan terus berbvlu…

Dah lah baru lepas kene s4man lnggar s0p.

Ingat gi g4za bolehlah jadi hero kejap..

Pun pishang…

So dia rasa kene tempel3ng dgn system bir0krasi..

Dan dia salahkan ustaz dgn ape yg jadi..

Padahal dia just nak ckp life is suck to be cp.rice..

Tibe2 hati pnas selit nama ustaz ditambah plak dgn entiti satu lagi bernama n.adir yg dia contact nak dpt jalan masuk sana…

Na.dir plak memang ade isv dgn perangai ustaz..

Pun ape lagi..

Birokrasi hentam4m ustaz plak berlaku..

Cap & n.adir vs UEL and PA gelndangan..

Kita fikir l0gik..

Siapa batu api dalam isv nie???

Org yg nak cap.rice ckp kat ig suh tukar kerajaan..

Org yg ckp dgn cap artis2 lain pun tak dpt pegi..

Yg benci ustaz sbb ustaz geng antl bir0krasi p0litalk…

Kalau korang tahu..

Pintu ke g4za dah ditutup totally..

Ade tiga pintu..

Pintu dari israel..

Laut dan dari mesir..

Jadi satu ekor manusia pun tak boleh masuk melainkan dia ade duit dan cable besar..

Jadi mcm mane cap boleh yakin dia akan masuk ke g4za??

Siapa yg jemput dia?? Siapa yg bawak dia..

Mesti janjikan dia entah pape smpai cap beriya nak pegi sana..

Walhal kat malaysia..

Cap bukan aktlvist kemanusiaan.Bukan duduk kat tepi jalan lipat meja ibm nak bagi org gelndangan makan..

Dia cuma inflvencer berbual kat ig dan yt je..

Ape khidmat speclalise yg dia dpt nak pegi sana..

PU riz dah bagitahu yg dia pun dpt jemputan..

Last2 jemputan tu tak jadi..

Jadi cap join team umno..

Dan UEL pergi atas tiket dia sndiri..

Kau tahulah ustaz pun per4ngai dia..

Pergi mampvs dgn p0litik dan bir0krasi.

Aku buat cara aku…

So cap nie mcm kene b0d0h dgn team yg bawak dia nie…

Yg misi cuma nak gi kat kem pelarian kat mesir je..

Dato azeez aku segani tu org baling kedah..

Dulu UEL kene permbat pasal dia masuk kedah tak bagi salam pergi cari org svsah..

Menggelitat lah semua wakil rkyat pembngkang dan kerjaan..

So ustaz nie mvsuh org p0litik…

Lagilah yg pi tolong ustaz tu wisma putera..

Dulu bawah celah kelengk4ng dato azeez..

Plak skang bawah kelengk4ng hishamuddin..

Sapa yg pura2 tak tahu..

Umno tengah dibahagi kepada dua..

G3ng menteri4bebas rasvah vs geng klah judi4terlibat k3s rasvah…

Diorang duk gadvh suruh menteri lvcut jawatan sbb nak runtvhkan pakatan PN..

Sbb lagi cepat pilihan raya..

Lagi cepat mereka duk kat kerusi hakim untuk lvcut dkwaan rasvah..

Dan ade lah pangkat sikit dua tak dalam kerjaan dapatlah jawatan GLC…

Jadi azeez dgn hishamuddin nie tak geng..

So biasalah p0litik nie..

Org lain buat kerja kot0r kat belakang dia..

So cap nie jadi inflvencer perjuangan pal3stin c0nvert jadi perjuangan spekvlasi kerjaaan…

Hhahahaha…

Nampak sangat ape yg CAP pertlkar bervnsur p0litik semata2..

Mcm ustaz ckp..

Kalau isv gambar..

Yg pertlkai pun gil4 glemer..

Aku tak tahu ape yg azeez tu dah chong kat cap smpai cap tak puas hati kene tlpu yg dia tak boleh masuk g4za..

Hahahaha…
_______________________________________
Ok kita masuk bab kenapa ustaz boleh masuk g4za??

Padahal beribu bntuan ke g4za tak dpt masuk..

Sbb tu na.dir boleh nganjlng ustaz ckp wali je boleh masuk..

Sbb dia lebih tahu sistem bir0krasi kat border tu…

Indeed kenapa dia m4rah sgt ustaz ikut lucky star agency tu sbb ustaz sndiri dah ckp yg ajak dia tu perlsik ker4jaan mesir…

Semenjak muhamad morsi ikhanul muslimin digulingkan..

Border palestin mesir ditutup semula oleh ker4jaan kudeta askar mesir..

Jadi sndiri boleh faham kenapa na.dir mar4h sangat ustaz masuk ikut agnsi perlsik tu..

Sbb isu keselamatan pengikut hamas dan alqassam kat mesir tu..

Takkan lah sina.ir tu nak gi sound ustaz..

Wei ustaz jgn lah main red4h je…

Tahu tak kau masuk ikut ag3nsi perisik…

Byk askar rebel berlindung kat sini…

Nanti kant0i.

Takkan lah na.dir nak ckp mcm tu…

Yg dia nak sound plak ustaz antl bir0krasi..

So benda nie takkan selesai sbb isu utama adalah top secret..

Ustaz pun bukan faham geop0litik kat sana..

Jadi mcm itik bergadvh dgn ayam…

Ingat tak haritu yg kene ser4ng adalah alqsa…

Yg israel hantar b0m kat daerah g4za..

Kenapa g4za??

Sbb mereka tahu tu wilayah h4mas dan alqassam..

Ustaz cakap dia dpt masuk sbb aj4ib dan dia mintak pertolongan allah…

Kalau bab aj4ib tu aku tak setujulah…

Sbb ape..

Kita kena tahu sejarah pal3stin nie dulu..

Pal3stin mcm negara kita..

Negara2 dibawah jaj4han brltish..

Mcm negara2 komenwel…

Sebelum penjajahan yahvdi..

Negara nie milik brltish..

Jadi negara pemerintahan dia bawah kerajaan fatah..

Dan perjanjian persahabatan antara malaysia juga bawah kerajaan BN dan Fatah..

Waktu tu yg bersalaman adalah tun DR. Mahathir dan yassir arafat..

Tapi ade lagi satu puak iaitu hamas yg anti kerajaan fatah..

Diorang nie lah duk balah sampai org yahvdi amik peluang nak settlekan pergadvhan sentimen nie..

Last2 dua2 puak masuk gaung tengok anak bini laki m4ti kene b0m…

Smpai sekarang diorang masih bergadvh..

Aku taknak sentvh bab dua puak bergadvh nie..

Cuma kau org boleh dah agak kalau isv gadvh ustaz dgn cap na.dir tak settle ade yahvdi kat malaysia nie cucvk jarvm guna bir0krasi..

Jadi kita balik pada hubungan dipl0matik nie..

Kenapa ustaz ebit boleh masuk…

Sbb kerjaan fatah dia geng dgn ker4jaan mesir…

Hamas kalau tak salah aku dia geng negara arabic yg dibuang oleh persatuan arab mcm jordan dan turki..

Dan kalau ade pun dalam meslr tu geng pembngkang sperti ikhwanul muslimin…

Paling kita kene tahu…

Tuan na.dir adalah geng ikhwanul muslimin..

Jadi kalau korang nak tahu kenapa bntuan2 disekat sbb per4ng tu semua penlpuan bir0krasi…

Fatah taknak bntuan peper4ngan..
Hamas nak bntuan peper4ngan…

Fatah kerjaan bir0krasi dan dem0krasi..

Hamas golongan rebel yg menentang isr4el dari start mereka pijak kat tanah mereka melalui k4pal..

Jadi siapa yg bantu ustaz??Tmj..

Satu2nya entiti yg cable lagi besar dari wisma putra..

Kerajaan johor dgn ker4bat britlsh sangat akrab disebabkan susur galur darah dari perkawinan..

Baru2 nie pun tmj dpt kereja sebijik hadiah dari prince charles..

Jadi ape yg buat ustaz dapat tembvs sbb bantuan dari tmj dan ker4jaan pal3stin..

All about birokrasi guys..

Aku percaya fatah seboleh2 kawal segala bntuan yg masuk dari pintu ke g4za..

Sbb kat g4za penuh dgn geng h4mas..

Sbb tu kita selalu dimomokkan dgn g4za diplsahkan dgn kendalian ker4jaan..

Sbb tu ade bntuan g4za dan bntuan alaqsa..

Kalau syria takde pun bntuan dia pec4h ikut daerah..

Aku percaya ustaz men0lak na.dir bukan sbb ustaz s0mb0ng…

Tapi sbb system bir0krasi..

Mengapa na.dir beng4ng dan mrah sangat sbb bantuan ke g4za perlu dibawah kel0laan dia…

Bukan sbb dia abang kawasan ke..

T4mak duit ke..

Sel3weng duit ke…

Setakat si na.dir tu..

Apelah yg dia nak mewah2 pun kat tanah per4ng tu lahai..

Hahahahaha..

Na.dir m4rah sbb diorang nak rebut bntuan tu..

Dan taknak ade kelompok yg tumpang transit ustaz tu adalah dari puak fatah…

Yg more lembut dgn pakatan arab dan isr4el..

Na.dir pun taknak ustaz punya romb0ngan jadi punca ape yg ade kat g4za tu terkant0i..

Yelah..

Korang pun tahu alqassam nie puak yg mane..

Isv r3meh kecik2 hati tak salam tak tegur tu bukan isv utama…

Tapi kalau tu punca utama na.dir nak beng4ng..

Memang b0dohlah dia jadi ketua wakil malaysia kat sana tapi tak berjiwa besar…

Ustaz e.bit le.w dia memang dgn cara dia..

Ahli p0litik pun takvt dgn gerakan dia letak middle finger kat system bir0krasi tu..

Sbb org yg jaga ustaz nie bukan cal4ng2..
Tmj..

Anak2 ag0ng..putera pahang..

Putera kerabat selangor…

Kau ingat tmj ajak jumpe ustaz bagi 200k tu benda paling besar..

Ade lah tu misi yg besar yg ustaz sedang usahakan…

Merahsiakan nama sahabat2 dia atas nama perjulvangan dan balntuan…

Isu ketirisan nie pusat zkat pun ade curlk duit…

Betapa jahatnya sistem bir0krasi nie..

Amik contoh…

Kerajaan beri pada umno negeri… 1juta untuk bagi kat rkyat…

Tapi smpai kat pusat pengumpulan zone..30k..

Smpai kat ketua kampung…15k..

Smpai kat pencacai tukang draf kertas kerja…

Jadi rm10k untuk 10000 kepala..

Smpai kat warehouse..

Pusing2 resit bagi kat ketua taman…

Jadi rm50 satu kepala..

Smpai kat ketua keluarga yg menerima…Beras kisar 5kg sekampit dgn mee hon sekampit dgn sardin cap taik ayam setin..

Tu pun ade 50 kepala dah bagi kr0ni yg dah jil4t telur ketua taman dari 7 keturunan…

Tahniah kerjaan bntu rkyat svsah…

Berbeza dgn ustaz e.bit le.w yg antl bir0krasi..

Dia dtg jumpe semua ahli keluarga yg tengah svsah

Dia tanya sorang2..

Ape yg mereka perlukan…

Bukan org susah kene naik bas pergi bandar beratur nak dpt bntuan zakat.. Bntuan masjid lagilah kel4mmmm..

Tlpu atau plagiat kemlskinan ke tu urusan kerjaan la settle.

Kenapa nak pertlkai ustaz yg buat konsep mcm tu…

Sbb yg pertokai penuh dgn bir0krasi..

Itu yg jadi kat g4za nie…

Saluran bntuan kene smpai kat pihak beliau dgn konsep bir0krasi..

Sbb ade dua pertembungan 2 puak dalam tanah pal3stin nie…..

Jadi aku percaya yg na.dir takkan berani upah auditor luar untuk buat forensic audit mereka.

Sbb ade dalam duit tu untuk support usaha hamas menent4ng israel….

Yg tu kita taknak smpai negara lain tahu..

Cukup2lah episode bergadvh2 nie…..

Cp.rice tak salah..

Ustaz e.bit le.w tak salah..

Na.dir tak salah…

Yg salah adalah system birokrasi tu sndiri..

Dan yg paling tak salah adalah mak neelofa..

Sbb cap tuduh mak neelofa yg bagitahu pasal neelofa dapat tawaran tu…

Tak logiklah kot keluarga lofa ade terbabit..

Last kita dgr isu diorang nie mase mak neelofa hent4m sultan johor..

Kene plak hent4m dek anak2 sultan plak..

Pastu yg salah PA dia..

Kene plak UEL masuk g4za support dari TMJ..

Takkan lah dia nak masuk jarvm tambah jadi b4tu apl…

Kita pun tahu keluarga lofa taraf kasyaf dia level2 wali..

Takkanlah diorang ade terbabit..

Aku just harap semua public figure yg dok bal4h siapa fkta lagi betul.

Just berhenti..

Stop panggil side tu pentaksvb..

Side nie penvnggang agama..

Aku masih ingat lagi ayat firdaus wong mase isvDr a atomy..

Dia ckp lebih kurang mcm nie..

“saya tak suka pergadvhan mel0ndehkan sesama islam dan melabel sesama saudara islam.. Perdeb4tan kena dibuat secara tertutup dan harmoni dan penuh dgn fakta untuk dpt kata sepakat..

Sbb itu saya mengajak saudara yg trlibat dimeja bulat.

Sedangkan yg belum islam pun sy berhemah.. Apatah lagi kita sesama islam yg perjuangan kita sama”

So amiklah kata2 ustaz firdaus wong ini untuk diselak muhabah dan audit diri…

Ustaz ebit pun kene juga audit tabung kasih umat tu untuk kemas4lahan ummet..

Hahaha..

Na.dir pun dah jadi isv baru nak terkial2 audit..

Nie kalau kau betul audit kau memang level wali…

Kau level lagi atas..

Cap balik duk diam2 tak payah byk bunylk..

Jgn overthlngking org nak ketawakan kau sbb tak masuk g4za..

Last2 satu malaysia gelakkan kau sbb acah2 rebel tapi tak pakai 0tak..

Last2 bir0krasi tu makan topinasi..

Kita berdamailah…

Nak perjvang isv ummah..

Sesama bngsa pun nak gadvh..

Padahal yg gadvh sbb eg0 siapa lagi pure perjvangan dia..

Bukan sbb ummah pun..

Pasal isv NG0 dan makan duit orang awam nie aku cerita kat satu lagi perbent4ngan pasal #justiceforbella…..

Tunggu..

Tangan kremmm

Rata-rata netlzan bersetuju dengan pendapat beliau

kredit: Putera Nur Muhammad Raihan

‘Saya maafkan semua yang memfltn4h, menj4tuhkan saya’ – Ebit Le.w
PETALING JAYA: “Saya benar-benar maafkan dari hati semua yang memfitn4h dan menj4tuhkan saya. Saya maafkan semua yang pernah panggil saya sy4itan, d4jjal, b4bi, bod0h, penungg4ng dan lain-lain”.

Demikian tulis Ustaz Ebit Le.w dalam catatan terbaharunya di Facebook hari ini.

Beliau kemudiannya menulis: “Saya maafkan sesiapa sahaja yang telah menyaklti arwh ayah saya, bidadari saya dan anak-anak saya. Saya maafkan semua. Kita semua sebuah keluarga sampai bila-bila. Saya dengan ini dari hujung rambut sampai hujung kaki minta maaf pada sesiapa sahaja yang langsung atau tak langsung atas apa yang berlaku ini. Niat saya hanya nak menjelaskan tudvhan terhadap saya. Saya minta maaf pada semua”.

Ustaz E.bit Le.w turut berpesan pada diri sendiri dan semua supaya bersatu hati dan bersama berdoa supaya Allah angkat musib4h C0vld-19 ini.

“Semoga Allah beri kekuatan pada barisan hadapan dan semua yang ditimpa vlrus ini sembuh. Berat keadaan negara kita semua. Sedang kita berselisih begini ramai orang miskin dan anak yatlm lapar. Ramai hilng kerja dan tempat tinggal. Tanyalah khabar jiran dan keluarga terdekat. Bila dua orang berselisih keduanya tidak untng. Tapi yang untung ialah sy4itan.

“Sekali lagi saya minta maaf. Doakan saya ya. Cukuplah sampai sini. Ya Allah jika ada pahala untuk semua yang berlaku ini saya hadiahkan semua pahalanya buat mak ayah saya,” katanya

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami