Tiga Tahun Terpis4h, Kuclng Jalanan Ditemukan Semula Dengan Pemilik Asal

Kucing adalah antara haiwan yang diminati ramai kerana sifatnya yang mudah jinak dan manja terhadap manusia. Bagi pencinta si comel itu, pasti berasa kehilangan sekiranya kucing mereka tiba-tiba menghilang entah ke mana.Tiga Tahun Terpisah, Kucing Jalanan Ditemukan Semula Dengan Pemilik Asal

Begitulah terjadi kepada seorang wanita di Singapura apabila kucingnya hilang selama tiga tahun. Menerusi laporan Must Share News, pada hari kejadian kucing jantan itu berada Jurong West namun entah bagaimana dia berjalan ke seberang laut sehingga ditemui di Simei.

Penemuan kucing dan tuannya bermula apabila seorang pengguna di Facebook bernama Raine Lim memuat naik posting mengenai seekor haiwan tersebut yang kelihatan tidak bertuan dan kotor.

Kuku yang panjang & tidak terurus

Menerusi perkongsian di group FB Strays of Simei, Raine memberitahu dia terjumpa seekor kucing yang kelihatan begitu kotor selain kuku panjang serta dikatakan telah dijangkiti kuman kerana tidak diurus dengan baik.

‘Owner’ jumpa kucing balik

Walau bagaimanapun setelah beberapa hari posting itu tular, seorang wanita telah menghubungi Raine dan memberitahu kucing itu miliknya yang telah hilang sejak tiga tahun lalu.

Menerusi gambar yang diberikan, Raine berkata hampir 90% wajah kucing wanita tersebut sama dengan kucing yang ditemui di kawasan perumahan itu.

Kucing comel diberi nama Manis itu pulang ke pangkuan pemilik selepas hilang pada 2018 ketika sedang melakukan pengubahsuaian rumah.

Pertemuan tersebut sangat bermakna buat tuannya kerana Manis sudah dianggap seperti keluarga sendiri, dan bagi pencinta kucing mereka pasti faham kehilangan seekor haiwan kesayangan amatlah berat sekali.

Sumber: Borak Daily, Raine Lim Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini