Kuas̷a Vir̷al Temukan G̷adis Ini Dengan Bapanya Yang Terpis̷ah Selepas 10 Tahun

Siapa sangka tindakan seorang gadis mencuba nasib meminta bantuan warganet Twitter untuk mencari bapanya yang terpisah sekitar 10 tahun yang lalu bertukar menjadi detik manis buat dirinya.

Kisah Shania Natasha Muhammad Shahril Adam yang mencari bapanya yang kali terakhir ditemuinya ketika masih kanak-kanak itu mula tu.lar sejak semalam dan mendapat hampir 10,000 perk0ngsian (retweet) di laman Twitter.

Berkat perk0ngsian daripada warganet, Shania pada pagi tadi kemudiannya berk0ngsi khabar gembira berjaya ‘bertemu’ kembali dengan bapanya selepas pelbagai usaha dilakukan oleh orang ramai yang mendengar kisahnya itu.

Bercerita kepada The Vocket, Shania berk0ngsikan hasratnya itu termakbul selepas saudara mara terutama sepupu daripada belah bapanya melihat perk0ngsian tersebut dan cuba untuk menghubungkan bapanya dengan dirinya.

BAPA SHANIA KETIKA DIHUBUNGINYA PAGI TADI MENERUSI PANGGILAN VIDEO

“Baru pagi tadi, semua sepupu Whatsapp bertanya khabar dan beri nombor telefon ayah.

“Sebab ayah tiada Whatsapp ini, jadi mereka tol0ng bagi number kemudian saya call,” k0ngsinya.

Beliau yang kini berusia 20 tahun menjelaskan kali terakhir bertemu dengan bapanya adalah sekitar 10 tahun yang lalu dan telah terpisah sejak bapanya mengambil keputusan untuk kembali ke Kuching, Sarawak.

Ketika ditanya sama ada mereka mempunyai perancangan untuk bertemu dalam masa terdekat Shania memberitahu mungkin terpaksa menunggu sedikit masa lagi memandangkan situasi C0VID-19 dalam negara ketika ini.

“Dalam masa terdekat mungkin tak sebab tengah ba.haya dengan kes C0VID-19 kan.

“Jadi tiada apa-apa perancangan lagi untuk berjumpa, cuma dapat berhubung melalui telefon sahaja,” jelasnya.

Jika suatu ketika dahulu, istilah v!ral atau tu.lar di media sosial mungkin sering dikaitkan dengan perkara yang kurang baik dan jarang mendatangkan kebaikan kepada masyarakat.

Namun kini, seiring dengan perkembangan semasa platform-platform media sosial yang terdapat di alam maya, ia bertukar menjadi satu komponen penting dalam kehidupan seharian kita.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber diambil dari Thev0cket Via mytvviral