Kon0n Beli Alr Cincau Sebab Nak Minum Lepas Terawih, Sekali Clncau Hanya C0ntengan

Antara perkara yang paling dinanti-nantikan oleh umat Islam semasa bulan Ramadan adalah bazar Ramadan. Di sini, pelbagai juadah dan minuman boleh didapati seperti alr tebu, aneka ikan bakar, tepung pelita dan macam-macam lagi.

Di Indonesia, seorang lelaki ada berkongsikan kisah uniknya selepas membeli air cincau hitam. Menurut Khoirul Anam, dia membeli juadah alr ini untuk diminum selepas solat Terawih.

Seperti kebiasaan, air yang dibeli dalam plastik akan dituang ke dalam bekas air atau cawan supaya lebih mudah diminum. Namun, Khoirul terkjut apabila terdapat sesuatu yang peIik terhadap air cincau hitam yang dibelinya.

Cincau yang kelihatan besar dan enak dalam plastik tersebut rupa-rupanya hanyalah c0ntengan daripada ‘marker pen’!

Khoirul turut berkongsikan beberapa gambar plastik yang dic0nteng itu. Jika dilihat sekali imbas, memang kelihatan seperti plastik telah diisi dengan cincau.

Hantaran ini tuI4r dan mendapat lebih daripada 2,000 perkongsian di laman Facebook. Meninjau di ruangan komen pula, rata-rata ntizen terhibur dengan ‘nasib maIang’ pemuda ini.

Hati-hati semasa membeli juadah berbuka puasa!

Kredit: Khairul Anam / cappucinnolatte

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini