Kes Bvnvh Diri Semakin Tinggi, Ini Kata2 Catriona Ross Kepada PM

Menc3tus kebimbang4n orang ramai termasuk pelakon, Catriona Ross ketika ini adalah kes bvnvh diri di Malaysia yang semakin tinggi.

Perkongsian pelakon itu di story Instagram mengatakan kes tersebut disebabkan oleh beberapa faktor. Antaranya ada yang kehil4ngan tempat tingg4l dan dibu4ng kerja semasa Perint4h Kawal4n Pergerak4n (PKP) yang sedang berlangsung.

“PRN Sabah Tak P4tut Berlaku!”
Ujar Catriona, keadaan negara yang mengalami PKP bagi tempoh yang lama seperti sekarang berlaku disebabkan oleh kerajaan sendiri. Katanya keadaan ini tidak akan terj4di sekiranya pihak kerajaan tidak melakuk4n Pilihan Raya Negeri (PRN) di Sabah pada tahun lalu.

Foto – @catrionabrianross (Instagram)

“Apa yang berlaku di Sabah tahun lalu, tidak seharusnya berlaku. Perkara tersebut yang membuatkan kita terp4ksa menghad4pinya pada tahun 2021.

Sama ada anda (kerajaan) mahu meng4ku atau men4fikan, f4kta tetap menjadi f4kta”, kongsinya.

Teg4s pelakon tersebut, peningkat4n kes harian C0VID-19 yang membimb4ngkan orang ramai ketika ini berlaku diseb4bkan oleh PRN Sabah.

Foto – Johor Kini

S3dih Dengan Peningkatan Kes Bvnvh Diri
Tak dinafikan jumlah kes bvnvh diri dalam negara berada di paras yang membimb4ngkan. Pelakon drama “Pujaan Hati Kanda” ini berkata kes yang semakin meningkat naik itu tidak p4tut berlaku.

Foto – catrionabrianross (Instagram)

“Kes bvnvh diri semakin tinggi dan saya menjadi sangat s3dih apabila mendengar tentang hal ini. Tiada siapa yang l4yak m4ti seperti itu.

Saya dah tak m4mpu dengar kes bvnvh macam ini. Kalau anda kenal sesiapa yang ada mas4lah, bantulah mereka”, tulisnya di story Instagram.

Catriona berkata dia sering berasa s3dih dan terk3san apabila mendengar ada beberapa individu memilih untuk bvnuvh diri sebagai jalan penyelesaian mereka ketika PKP.

Catriona ‘Beng4ng’ Dengan Perdana Menteri
Dia juga berkongsi kebanyakan kes bvnvh diri pada ketika ini berlaku disebabkan oleh d3presi. Depr3si yang terjadi itu b3rpunca daripada ramai pihak yang terkes4n terutamanya dalam hal kew4ngan apabila ramai yang kehilang4n pekerjaan dan tempat tingg4l.

Foto – @catrionabrianross (Instagram)

“Adakah anda (Perdana Menteri) sedar apa yang berlaku di sekeliling anda sekarang ini?”, tanya pelakon tersebut.

Menurut Catriona, pihak kerajaan terutamanya Perdana Menteri, Tan Sri Dato’ Haji Mahiaddin bin Md Yasin perlu s3dar akan hal-hal yang berlaku dalam kalangan rakyat, terutamanya kes bvnvh diri.

Foto – @catrionabrianross (Instagram) / Berita HarianPelakon itu juga berharap agar rakyat peka dan menolong orang sekeliling mereka yang mempunyai masal4h. Kongsinya, mereka yang mempunyai masal4h ini hanya perlukan seseorang untuk bercakap dan mendengar masal4h mereka.

Sumber : murai.my

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini