Kena Kuar4ntin Di MAEPS Dengan Ayah, Keletah Kanak2 Ini Buat Ramai Tersenyum [VIDEO]

Umum sedia tahu, pandem1k C0v1d-19 bukanlah satu gvrauan atau perkara yang perlu difikir sambil lewa kerana ramai yang telah terk0rban angk4ra v1rus ini.

Setiap hari ada sahaja khab4r dvka dengan l0njakan kes positif yang mencecah ribuan kes di seluruh negara.

Telatah kanak2 di pusat kuarantin
Namun, tak salah rasanya untuk kita meredakan keb1mbangan tersebut dengan melihat video comel keletah seorang kanak-kanak lelaki yang dikuarantin di Pusat Kuar4ntin MAEPS, Serdang bersama bapanya.

Menerusi perkongsian yang tular, ibu kanak-kanak tersebut dikenali sebagai @yushadz telah memuat naik aktiviti anaknya yang gemar berjalan-jalan keliling pusat kuarantin tersebut dan bertegur sapa dengan mereka yang sama-sama dikuarantin di sana.

Video:

Bawa mainan ke MAEPS
Ibunya telah berkongsi journey anaknya yang dikenali sebagai Iman sepanjang beberapa hari berada di MAEPS, Serdang dan mendapat jutaan tontonan dalam masa sehari sahaja.

Telatahnya yang bermain di atas katil di pusat kuarantin sangat menghiburkan disamping turut diberikan makanan serta buku lukisan daripada penghuni disana dan frontliners yang bertugas benar-benar mencvri perhatian.

Video:

Dijemput oleh ambulans di rumah
Sebenarnya, Iman dan ayahnya telah dibawa ke pusat kuarantin kerana pos1tif Cov1d-19 dan dijemput oleh ambulans untuk ke MAEPS, Serdang.

Ibu kepada kanak-kanak tersebut mengakui berasa sangat seb4k ketika itu dan tidak sanggup melihat anaknya yang masih kecil terpaksa berpisah berikutan disahkan pos1tif v1rus berkenaan.

Mujur bapanya juga ada bersama, jadi tidaklah terlalu b1mbang akan keadaan Iman.

Video:

Dah nak keluar dah
Namun, pada posting terbaru @yushadz, dia memaklumkan bahawa suami dan anak lelakinya sudah dibenarkan keluar dari pusat kuarantin tersebut pada malam semalam.

Dapat dilihat Iman sempat melambai-lambai ke arah dr0ne yang memantau pes4kit disana.

Video:

Tolong doakan ahli keluarga yang lain cepat sembuh
Di akhir perkongsian video-video berkenaan, pengguna TikTok itu sempat memohon agar orang ramai dapat mendoakan kesihatan ahli keluarga mereka yang turut sama disahkan pos1tif C0v1d-19.

Kes1an tengok budak2 kena kuarantin

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet yang menonton video-video perkongsian yang dibuat ibu kepada kanak-kanak berkenaan turut meninggalkan komen di ruangan TikTok dengan mendoakan agar Iman dan ayahnya cepat sihat.

Mereka juga mengakui berasa sebak melihat kanak-kanak kecil terpaksa dikuar4ntin kerana C0v1d-19 dan berharap agar pengguna TikTok sekeluarga diberi kekuatan menghadapi dvgaan ini.

Alololo comelnya adik!

Pandai dia happykan diri sendiri

Semoga sis kuat & suami serta anak cepat sembuh

Jaga diri dengan semua

Sumber: TikTok yushadz / ohmymedia / Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini