Keluarga 8 Beranak, Sambut Hari Jadi Cara Sederhana Untuk Si Kecil Yang S4kit Di Ruang Parkir H0spital Buat Ramai Terharµ

Kehidupan kita kadangkala disulami dµgaan lalu membuat kita rasa sedih, tetapi cara kita menangani kesedihan dengan menceriakan keadaan adalah penting.

Sikap terbaik yang ditunjukkan oleh pasangan suami isteri ini wajar dicontohi, apabila memastikan anak perempuan mereka tetap menyambut hari lahirnya dengan gembira walaupun si kecil dimasukkan ke h0spital.

Baru-baru ini, video TikT0k yang dimuat naik Bonda Umirah Taib dan menjadi tµlar dengan lebih 1.9 juta tontonan, memaparkan sepasang suami isteri mengadakan sambutan hari jadi untuk salah seorang daripada enam anak mereka, Deja.

Video berdurasi 3 minit 53 saat itu bermula apabila si ayah memberitahu keluarga mereka untuk berkumpul adik-beradik bagi meraikan hari lahir Deja yang sedang sakit dan dimasukkan ke h0spital.

Bagaimanapun, oleh kerana kanak-kanak tidak dibenarkan masuk dan berada dalam wad h0spital, mereka hanya mampu tunggu Deja di luar pekarangan h0spital.

@bondaumirahtaib

Harap anak6 faham, bahagia itu sederhana❤️ . #bondaayahparenting

♬ original sound – Umirah Taib – Umirah Taib

Bertekad untuk tidak membiarkan hari istimewa si kecil Deja menjadi sia-sia berlalu pergi, mereka sekeluarga memutuskan untuk mengadakan sambutan majlis hari jadi untuk Deja di ruang parkir hospital.

Si ayah dan adik-beradik Deja menggunakan kanvas plastik biru seperti yang biasa dibuat alas duduk sekeluarga ketika berkelah, dan ia telah diubah suai menjadi tempat parti, dengan menu penting kek hari jadi bertema Elsa Fr0zen dan minuman teh boba Tealive serta makanan ringan dihidangkan.

Si ayah kelihatan bertungkus lumus bersama adik-beradik yang lain bagi menyiapkan kejutan itu untuk Deja yang akan turun dari h0spital sebentar lagi.

Sementara itu, si kecil Deja dalam perjalanan turun ke bawah yang ditemani bondanya dari wad hospital, dan diberitahu dia tidak akan dapat meraikan hari jadinya bersama adik-beradik lain, yang membuat dia berasa sedikit kecewa.

Deja tidak tahu itulah dia kejutan dalam sambutan hari jadinya bila adik-beradik senyap-senyap semuanya sudah datang ke hospital dan sedang menantinya.

Apabila Deja dan bondanya tiba di tapak sambutan hari jadi di tempat letak kereta itu, empat beradik menyambut dan memeluk Deja dengan jeritan kuat menyebut namanya.

Perasaan amat terharµ apabila melihat kanak-kanak ini saling berpelukan melepas rindu.

Kemudian, apabila mereka sekeluarga duduk di atas alas kanvas dan Deja mula tunjuk riak muka gembira dengan kejutan hari jadi istimewanya, seluruh ahli keluarga bahagia itu tersenyum apabila si ayah mengucapkan selamat hari jadi dan mereka menyanyikan lagu hari jadi untuk Deja.

Dari situ, mereka berbual mesra sambil bergelak ketawa dan kemudian perlu mengucapkan selamat tinggal.

Kerana malam telah lewat dan kesemua adik-beradik kena pulang.

Adik-beradik Deja kena beredar dengan berat hati, tetapi malam itu mereka sangat seronok bersama sehinggakan hendak meninggalkan Deja dan bonda mereka menjadi sangat sµkar.

Walaupun keluarga ini menyambut hari jadi Deja secara sederhana, perasaan seronok dan memori bahagia pada malam itu pasti akan berada kekal dalam ingatan mereka buat selama-lamanya.

Lebih-lebih lagi tempat letak kereta merupakan lokasi sambutan hari jadi tema berkelah ala Frozen yang jarang-jarang diadakan.

Sumber Era

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini