kelu̷arga cadang beri b̷ayi nama Jihady Nasywan, Akhirny̷a Wanita K0ma Dlbel̷asah Suami Selam̷at L̷ahirkan B̷ayi

Nasib malang menimpa seorang wanita apabila dia dipercayai dipukul sehingga k0ma oleh suaminya pada 4 Mei lalu. Lebih pilu lagi apabila wanita berkenaan dipercayai sedang hamil.

Terbaharu, Jahidah Nordin selamat melahirkan cahaya mata dengan kaedah emergencyCzer walaupun masih berada dalam keadaan k0ma.

Air ketuban pecah terpksa emergencyCzer

Menerusi perkongsian adik kepada Jahidah iaitu Fazariah Nordin di Facebook, dia mengatakan bahawa air ketuban kakaknya telah pecah dan terpksa melakukan emergencyCzer untuk mengeluarkan bayi.

Sebelum kakak dimasukkan ke dewan pembedahan, kami sempat lagi video call dengan kakak. Nurse bagi tengok kakak sebelum bed4h.

Ujarnya lagi, dia meluahkan rasa risau tetapi dalam masa yang sama berasa teruja kerana kakaknya bakal menimang cahaya mata. Adiknya juga memberitahu bahawa mereka telah membuat majlis bacaan Yassln untuk kakaknya yang dihadiri oleh pihak masjld.

Selama sejam majlis tu berlangsung, siap dah makan-makan, kami pun menanti lah doktor telefon.

Hati memang dah rlsau sangat-sangat. Apa keadaan ibu dan bayi.

Berada dalam keadaan stabil

Dalam pada itu, Jahidah dikatakan berada dalam keadaan stabil, namun masih memerlukan pemantauan dalam tempoh 24 jam. Jika keadaannya stabil, dia akan dihantarkan ke wad biasa.

Doakan untuk kakak ya harap kakak kuat.

Susulan daripada itu, pihak hospital telah menghubungi adiknya untuk memberitahu bahawa Jahidah telah selesai menjalani pembed4han dan bayinya berada dalam keadaan sihat.

Dalam lebih kurang jam 11.15 malam, doktor telefon dan beritahu yang pembed4han dah selesai. Bayi keluar-keluar je menangls. Bayi sihat Alhamdulillah. Tapi doktor nakkami datang esok pagi untuk lihat sendiri baby.

Tk sabarnya nak jumpa baby dan kakak. Harap ibu dan bayi dapat bersatu. Harap kakak akan segera sedar dan dapat merasai nikmat ibu. Bayi memang kuat dan sentiasa bersama-sama ibunya walau apa jua keadaan. Allahuakhbar.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber : ohbulan | Via transformasi