Kegembir̷aan Bertuk̷ar Duk̷a, Aina J̷atuh 80 Meter Ke G̷aung Ketika Hlklng

Batu Pahat : Seorang w4nita mavt semasa terj4tuh ke dalam g4ung, kompiIasi mendaki di Bukit Banang, di sini, hari ini.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Johor mengatakan, kejad1an pada jam 11.34 pagi itu, mngsa Aina Nabilah Yusof, 20, terjatvh ke g4ung sedalam kira-kira 80 meter.

M4ngsa melakukan aktiviti berbasikal, sebelum menyambung aktiviti mendaki sempena cuti umum Deepavali bersama seorang lagi rakannya.

Ketika kejadian terdapat juga pendaki yang lain dan ternampak mngsa terj4tuh, sebelum menghubungi b0mba untuk mendapatkan bntuan, katanya dalam kenyataan di sini.

Katanya, mngsa disahkan menlnggal dunia di tempat kejad1an ak!bat cedr4 par4h dan myat terbangun pada jam 346 petang, sebelum diserahkan kepada p0Iis untuk tindakan lanjut.

Apa yang berlaku sungguh-sungguh memiIvkan arwh Aina adalah ank kepada seseorang guru yang memerlukan ibunya bergiat aktif dalam p0Iitik, apa yang berlaku mengejvtkan keluarga tdak disangka apa yang berlaku yang menlmpa Aina.

Seramai 16 anggota dan tiga jentera dari Balai B0mba dan Penyelamat Bukit Pahat dan Penggaram semasa ke tempat kejad1an.

Operasi menyeIamat ditamatkan pada jam 5.18 petang, katanya, semoga ayahnya Cikgu Hj Yusof Pail dan ibu Puan Rosnah tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwh Aina. Alfatihah.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Kredit: MT