Kec0h satu h0spitaI, pes4kit kant0i panjat siling dipercayai cuba meIarikan diri

Setelah hampir 2 tahun negara kita dilanda wab4k C0VID-19, ramai ‘fr0ntliners’ menghadapi keIetihan yang teruk demi menjalankan tugas menguruskan ribuan pes4kit setiap hari.

Bagaimanapun, masih ada individu yang mementingkan diri sehingga menyusahkan tugas mereka..

Baru-baru ini, sebuah video yang memperlihatkan seorang pes4kit yang sedang cuba untuk Iari dari pusat perubatan telah menjadi tuIar di apIikasi TikTok..

Kant0i cuba panjat siling h0spital

Menerusi video yang dikongsi oleh 4pengiranadamharriez5775 itu, seorang lelaki dilihat ‘kant0i’ memanjat siling dipercayai untuk meIarikan diri dari h0spital.

Difahamkan lagi, pesakit berkenaan berjaya memanjat naik ke siling dengan cara meletakkan kerusi di atas katil. Namun, usahanya itu tidak membuahkan hasil apabila pihak keselamatan tiba ke l0kasi kejadian dan menenangkan pes4kit itu.

Oleh kerana perbuatan pes4kit tersebut, habis kec0h 1 h0spital. Mana tidaknya ramai yang bimb4ng jika berlaku sebarang kej4dian yang tidak diingini pula.

Petugas berjaya tenangkan pes4kit

Setelah dipujuk, akhirnya dia mel0mpat turun apabila ditenangkan oleh petugas h0spital dan pihak keselamatan. Namun begitu, sumber tidak menyatakan sama ada pes4kit itu positif C0VID-19 ataupun tidak.

Malah, puunca sebenar kej4dian juga tidak dinyatakan oleh individu yang memuat naik video berkenaan.

berikut dibawah Komen dari natizen

Sumber: Erin Sakura, TikTok pengiranadamharriez5775

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini