‘K̷ecil-K̷ecil Dah Pand̷ai B̷erniaga’- K̷esungguhan Adik Ini Jual Lukisan Di D̷epan Rum̷ah Buat R̷amai K̷agum

Ketika ini, ibu bapa pasti bimbang akan perkembangan anak-anak di mana terpaksa belajar dari rumah sahaja. Sebenarnya inilah saatnya untuk anda tahu bakat atau skil yang ada pada anak-anak anda.

Terbaharu melalui perk0ngsian dari portal The V0cket, seorang pengguna Facebook Fadhil Zainuddin telah berk0ngsi beberapa gambar anaknya yang menjual lukisan di depan rumah dengan harga RM1 sahaja.

Fadhil Zainuddin mengatakan bahawa dirinya hanya melayan permintaan anak sulungnya, Alya Aqeela berusia 7 tahun dan ditemani adiknya, Alya Adeela berusia 3 tahun untuk menjual lukisan tersebut.

Tidak sangka, 6 lukisan yang dilukis sendiri oleh Alya Aqeela habis terjual dan difahamkan mahu menjual lagi pada hari ini. Perk0ngsian tersebut mendapat perhatian warganet dan rata-rata memuji Alya Aqeela kerana sudah mula menunjukkan minat untuk menjalankan perniagaan.

Bukan itu sahaja, para warganet turut memuji kesungguhan Alya Aqeela untuk menjual hasil seninya itu dan mendoakan agar semangatnya kekal untuk menjadi usahawan berjaya atau seorang pelukis kelak.

Malah, cara didikan dan sokongan daripada ibu bapa Alya Aqeela turut meraih pujian ramai. Para warganet mengatakan sebagai ibu bapa haruslah sentiasa menyok0ng minat anak-anak dan memberikan dorongan terutama sekali dalam keadaan sekarang di mana perlu jalani sesi PdPR di rumah.

SUmberAsal: Xtra, Facebook, Twitter

Kredit: Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini