Isteri N̷ak Bers̷alin Di H0spital Swasta, Suami Terp̷aksa Kerj̷a Siang Mal̷am Kumpul RM10,000

Baru-baru ini tular tweet seorang wanita yang memberi am4ran kepada bakal suaminya yang dia hanya mahu bers4lin di h0spital swasta sahaja jika mengandvng nanti.

Tweet tersebut mendapat reaksl daripada ramai pihak termasuk seorang lelaki yang berpengalaman bertugas di bahagian pendaftaran kemasukan ke w4d di sebuah h0spital swasta terkemuka.

Perkongsian dari Mohd Hilmi Ahmad Adnan ini amat bermakna untuk dijadikan panduan oleh pas4ngan suami isteri yang bakal bergelar ibu ayah.

Bila baca tweet perempuan ni, teringat masa tahun 2016 dulu, ada sepasang suami isteri ni datang nak admit kat Gleneagles Medini untuk LSCS.

Masa isteri dia bagi IC kat aku, suami dia cakap “haaaa ni yg awak nak kan? Nak beranak kat h0spital ni”. Aku pun tanya lah apa maksud suami dia cakap macam tu.

Dia kata mereka ada lalu kat depan Gleneagles masa Gleneagles belum buka lagi. Masa tu isteri dia kata kalau nk anak, suami dia kena bawa dia beranak kat Gleneagles.

Lepas aku dah pulangkan IC, isteri dia terus duduk kat sofa tempat menunggu sementara aku nak settlekan pasal bed & deposit dgn suami dia.

Aku pun cakap kat suami dia yang aku kena collect dep0sit RM8,000 sbb ikut h0spital policy, mmg kena byar dep0sit atleast 80% from the total estimated procedure cost (policy masa tahun 2016).

Dia memang book single ward masa tu. Suami dia jawab “Ada encik, saya mmg ada bawa cash RM10,000 ni. OT siang malam ni encik nak kumpul duit ni”. Sambil dia ketawa bangga. Kesian juga lah aku dengar sbb suami dia kerja biasa2 je.

Lepastu suami dia tanya lagi, “Kenapa tadi encik kata estimated cost? Bukan ke memang RM10,000 untuk beranak operate kat sini?”.

Aku pun cakaplah berdasarkan pengalaman aku kerja situ, tak pernah lagi ada LSCS case yang bil dia RM 10,000 sebab bergantvng pd keadaan isteri dia & baby dia.

RM10,000 tu cuma anggaran k3s LSCS paling simple je. Selalunya LSCS case dlm RM 11K-13K bergantvng pd case. Kalau ada complication, lg mahal lah..

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber:kifarahmedia