Ini R̷espon P̷antas KJ Terhadap Video TuI̷ar Selepas S̷ah Peg̷ang Jaw̷atan Ment̷eri Kesih̷atan

Baru-baru ini kec0h di media sosial apabila tuIar satu klip video mengenai seorang penerima vaksin dihalang seorang pegawai untuk membuat rakaman mendapat suntikan vaksin. Isu tersebut menjadi tuIar selepas dimaklumkan beliau dihaIang pegawai berkenaan gara-gara YB Khairy Jamaluddin sudah letak jawatan sebagai menteri.

Dalam pada itu, larangan berkenaan hanya berlaku di PPV berkenaan manakala PPV lain masih lagi dibenarkan untuk membuat rakaman menurut netizen lain yang mendapatkan vaksin.

Dua hari menantikan jawapan, segalanya terjawab pada hari ini apabila YB Khairy Jamaluddin yang baru sahaja dilantik sebagai Menteri Kesihatan Malaysia tampil dengan sebuah tweet ringkas terhadap isu yang berlaku sekaligus menjadi antara tweet terawal beliau selepas menyandang jawatan baharu.

Tweet ringkas beliau dengan memberi salam sekaligus menandakan beliau mengambil maklum terhadap isu yang berlaku nyata membuat para warganet terhibur.

Tidak kurang juga yang beranggapan pegawai tersebut dalam ‘bhaya’ berikutan Iantang meIarang penerima vaksin membuat rakaman kerana YB Khairy Jamaluddin sudah meletak jawatan pada ketika itu.

Menerusi pengumuman yang dibuat Perdana Menteri, Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob sebentar tadi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali sekali lagi diumumkan sebagai Menteri Kanan – Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri. Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein telah dilantik sebagai Menteri Kanan – Menteri Pertahanan manakala Datuk Dr. Mohd Radzi Md Jidin dilantik sebagai Menteri Kanan – Menteri Pendidikan.

YB Idris Ahmad telah dilantik sebagai Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) menggantikan Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri. Datuk Seri Adham Baba yang sebelum ini memegang portfolio Menteri Kesihatan kini memegang portfolio Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi.

Diharap para jemaah yang diamanahkan tugas menjawat portfolio masing-masing dalam menjalankan tugas sebaiknya dalam membawa Malaysia ke arah yang lebih baik sekaligus dalam mengurangkan isu melibatkan pandemik C0VID-19.

Sumber Asal: V0cket, Twitter KJ

Kredit: Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini