‘Ingatkan Semua Percuma’- Pemilik Kedai Tergam4m, Pelanggan Bor0ng Barang Bukan F00d Bank

Ketika ini, ramai rakyat yang memerlukan bantuan dari segi barang keperluan harian dan juga kewangan. Oleh itu, pelbagai inisiatif telah dilaksanakan bagi menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Pusat bekalan makanan atau food bank yang tumbuh seperti cendawan di Malaysia kini bertujuan untuk membantu orang ramai mendapatkan bekalan makanan demi kelangsungan hidup.

Seorang pengguna Facebook Muhd Hafiz Zainuddin telah berk0ngsi beberapa keping gambar pelanggan kedainya yang mengambil barang keperluan seperti stok untuk sebulan.

Menerusi perk0ngsian tersebut, Hafiz mengatakan pelanggan tersebut berasa hairan apabila adiknya mula mengira jumlah yang perlu dibayar pelanggan tersebut. Ini kerana, pelanggan tersebut beranggapan barangan itu ‘percuma’ selepas melihat iklan ‘food bank’ di kedai tersebut.

Tergamam dengan jawapan pelanggan tersebut, adik kepada Hafiz mengatakan bekalan makanan asas yang diberikan hanya berada di rak hadapan dan pengambilan barangan itu pun diterhadkan jumlahnya agar ramai orang turut dapat merasa.

Diharap anda di luar sana yang mengambil barang keperluan di food bank hanya mengambil apa yang diperlukan sahaja. Malah, janganlah mengambil kesempatan dengan ambil barangan secara berlebihan.

Sumber: V0cket Via Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini