“Yang penting pas̷angan bah̷agia” Anak gembira, ibu usia 59 tahun bertemu jodoh dengan pemuda 22 tahun

Jodoh itu merupakan rahsia Tuhan. Bila sudah tiba waktunya, akan hadir sendiri seorang insan yang kerap kali kita doa kehadirannya.

Cepat atau lambat juga bukanlah urusan kita sebagai hambaNya. Oleh itu, tiada siapa dapat mempertlkaikan jodoh seseorang jika sudah termaktub sejak azali lagi.

Suami 22 tahun, isteri 59 tahun

Hal ini dikongsikan oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @ecacuwitcawer apabila memuat naik kisah ibu dan bapa tlrinya yang berbeza usia 37 tahun sewaktu melangsungkan perkahwinan.

Video: klik disini

Menurut gadis tersebut, bapa tlrinya berusia 22 tahun sewaktu bernikah dengan ibunya yang ketika itu sudah berumur 59 tahun.

Gadis berkenaan telah memuat naik momen sewaktu ibunya bernikah dan sempat mengucapkan selamat pengantin baru buat ibu dan pemuda yang dipanggil Abie. Dia juga mendoakan agar hubungan perkahwinan mereka kekal hingga ke Jannah.

Semoga berkekalan hingga ke Jannah

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah menlnggalkan pelbagai komen berhubung perkahwinan berkenaan.

Namun begitu, ada diantara mereka yang turut sama berkongsi kisah serupa apabila bersuamikan lelaki yang lebih muda dan ia bukanlah satu mas4lah andai masing-masing tahu tentang tanggungjawab.

Ramai yang ada kisah serupa

Lagi jauh beza dari DSV & Iqbal

Mngkin jodoh aku tengah sekolah

Yang penting pasangan bahagia

Erti jodoh yang sebenar

Tk semua kahwin sebab duit

Sumber : ohmymedia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini