Hiday̷ah Mil̷ik Allah, Nabil Ahmad Lu̷ah Ras̷a Syukur Ramai Rak̷an Artis Kini Berhij̷ab

Pengacara, pelawak dan pelakon, Nabil Ahmad menyatakan rasa syukur beliau apabila ramai dalam kalangan rakan artis kini mula berhijrah ke arah kebaikan dengan menutup aurat.

Artikel Berkaitan: ‘Slowly But Surely’ Siti Elizad Kini Bertudung, Doa Suami Termakbul

Artikel Berkaitan: Padam Gambar ‘Free Hair’ Di Instagram, Izara Aishah Kini Sudah Berhijab?

Nabil berkata, selepas pemergian Allahyrhamah Siti Sarah Raissuddin, ramai yang sudah mula berubah dan berita ini amat menggembirakan beliau.

“Tahniah dan saya bersyukur sangat apabila melihat perubahan ini. Saya tengok isteri saya berubah pun saya dah bersyukur.

“Saya doakan mereka terus istiqomah kerana ujian kita di akhir zaman ini lain macam. Kita tak0t Allah bagi hidayah dan Dia tarik balik,”

“Selepas pemergian Sarah (Siti Sarah Raissuddin), ramai yang mula berubah ke arah yang lebih baik dan itu benar-benar menggembirakan. Mungkin pemergiannya menjadi asbab untuk perubahan ini. Semoga apa yang berlaku mengalirkan pahala buat Allahyrhamah,” katanya.

Selain itu, Nabil juga bersyukur apabila melihat perubahan isterinya, Nazirah Ayub yang kini dalam proses menjadi wanita muslim.

Berk0ngsi langkah awal yang diambil oleh isterinya, Nabil memaklumkan Nazira telah pun memadam gambar-gambar lama mereka yang tidak menutup aurat menerusi muat naik di laman sosialnya sebelum ini.

“Kelmarin, kami sibuk memadam gambar-gambar lama. Saya cakap, buanglah. Tak kisah kalau dia nak arkibkan atau apa, tapi padam dari tempat yang boleh dilihat. Ini kerana kita tak tahu, bila Allah nak ambil (nyawa). Bila Allah ambil sahabat-sahabat kita, saya rasa baik kita teruskan berada di jalan Allah setiap masa. Kita tak tahu, entah esok atau lusa, saya pula yang pergi,” jelasnya.

Terdahulu, penampilan Fazura, Betty Rahmad, Siti Elizad Sharifuddin, Izara Aishah dan Nana Mahazan ternyata menarik tumpuan rata-rata peminat seni tanah air apabila tampil mengenakan hijab.

Sumber asal: Xtra, Harian Metro, Via Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini