“MashaAllah Mulianya Hati Ibu Syurga Ini” Wanita Ini Menyara Puluh4n Anak2 Yatim Dan Anak Angkat..

Ibu yang tular ini ialah salah seorang daripada asnaf yang telah dibantu oleh Vitaminbae, iaitu team persendirian yang menjalankan misi kemanusiaan sekitar Sabah.

Kisah seorang ibu syurga yang menyara puluhan anak angkat mendapat perhatian masyarakat dan telah tular di sosial media.

Ketika tinjauan team Vitaminbae di sana, makcik Nona sedang menjaga gerai kecilnya yang dibuka di depan rumah. Makcik Nona menjual pelbagai jenis makanan di gerainya termasuklah leher ayam goreng dan keropok tepung yang masing-masing dijual pada harga 10 sen seketul!

Melalui perkongsian video di akaun Youtube Vitaminbae, ibu yang lebih dikenali sebagai Makcik Nona oleh penduduk sekitar merupakan seorang peniaga kecil-kecilan di sana.

Ketika ditanya tentang jualannya, makcik Nona menjelaskan bahawa jualannya murah kerana penduduk di kawasan tersebut juga kebanyakannya tidak berkemampuan seperti dirinya.

Alhamdulillah, anak-anak angkatnya semua pandai berdikari dan rajin menolong makcik Nona membuat kerja-kerja rumah.

Menceritakan tentang anak-anak angkatnya, dia berkata mereka semua daripada latarbelakang yang berbeza. Ada anak yatim, ada anak-anak terbiar, ada yang ditinggalkan ibu bapa, dan ada juga yang datang sendiri ke rumahnya untuk menumpang kasih.

Difahamkan juga bahawa suaminya sedang sakit menyebabkan tugasan sebagai ketua rumah tergalas di bahunya.

MasyaAllah hebat sungguh ibu syurga ini. Ketika dia juga hanya kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, namun naluri keibuannya lebih kuat daripada kesusahan yang dirasa.

Ketika artikel ini ditulis, makcik Nona difahamkan telah mempunyai lebih kurang 40 anak angkat. Terima kasih kepada Team Vitaminbae yang sudah menyiarkan kisah ibu hebat ini sehingga mendapat perhatian daripada banyak pihak.

Ya Allah permudahkan urusan ibu hebat ini. Jadikan anak-anak angkatnya sebagai insan yang berguna dan InsyaaAllah, orang yang akan menarik makcik Nona ke syurga kelak. Aaminn..

Video:

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : Vitaminbae / realmerah

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini