Hari Pertama Kerja Dah Kena Pecat, Kisah Doktor Gigi Cantik Ini Buat Netizen Simpati..

Seorang pemilik akaun Twitter dyradyre yang merupakan seorang doktor gigi telah berk0ngsi kisah suka dukanya yang berlaku hanya dalam satu hari saja.

Menurut gadis ini, dia secara tidak sengaja telah terlewat untuk masuk bekerja di sebuah klinik pergigian pada hari pertama.

“I left my make up bag (kena la good first impression)…touch n go habis and kena walk of shame….and now stuck in traffic and will be slightly late.”

“So far so good”

“Luckily i put on base dulu and pakai bag semalam lol so i have my things…so excited !!!

“Also ran out of cash (forgot to go atm yesterday) and my reflux is flaring like crazy……

“So my first clinic is damn nice…and the doctors i worked with are nice..dah lunch hour guys heheh”

Keadaan bertambah buruk apabila gadis tersebut mengalami gastrik.

Dira kemudiannya terpaksa masuk ke wad dan menerima khabar dirinya sudah diberhentikan kerja pada hari yang sama.

“And then pergi emergency jap because i suddenly have gastric yay”

“So basically first day of work…and suddenly i’m forced to take half day and terbaring atas katil hospital

“Great first day of work Dira, proud of myself Weary faceRolling on the floor laughingRolling on the floor laughing

“Also if i knew i would’ve gone to Prince Court hshshs”

“The pain didnt really go away so they’re asking me to get warded. I dah buat covid test lol what a day”

DAH KENA BUANG KERJA GUYS HAHAHAHA

“Korang ni i kerja part time isnin-jumaat je tau…so macam tak apa la i feel bad juga tak cukup orang. I literally kerja sejam setengah je harini”

“I’m okay guys, felt better today. thank you for all the prayers and wishes, really appreciate it. i pun doakan benda sama for everyone”

Kisah perk0ngsian Dr Dira ini kalau dilihat agak sedih tetapi berdasarkan tweetnya, beliau menerima apa yang berlaku.

Rata-rata warganet turut merasa kasihan dengan perk0ngsian cerita Dira dan mendoakan agar dipermudahkan rezekinya di tempat lain. – Sumber & foto dipetik dari Yoy Network, Twitter dyradyre

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini