“Hampir 36 Jam Mencari Baru Ditemµi” – Bonda Rozita Kongsi Kisah Kem4tian Anak Keduanya

Siapa tidak mengenali wanita hebat bernama Rozita Ibrahim, Dulu namanya cukup gah sebagai pengasas produk kecantikan dan kesihatan sampailah ke hari ini.

Beliau yang juga merupakan ibu kepada Dato Sri Aliff Syukri dan mentua Datin Sri Shahida juga antara ikon yang sering menjadi tumpuan dalam media sosiaI.

Disebalik keceriaan dan kegembiraanya rupanya terselit kisah duk4 yang ramai tidak menyangka. Pengasas Sendayu Tinggi, Bonda Rozita pernah kehilangan anak perempuan tersayang Noraini pada tahun 1993.

Umum mengetahui bagaimana selok belok perjalanan hidup jutawan kosmetik bernama Rozita Ibrahim yang penuh on4k dan dvri.

Diuji dengan kem1skinan hidup, berkahwin dan mempunyai anak berusia antara belasan tahun, Rozita juga diuji dengan pemergian anak keduanya yang bernama Noraini. Di usia 11 tahun, Noraini suk4r untuk bercakap, percakapannya suk4r untuk difahami dan perwatakan seperti kanak-kanak 4 berusia tahun.

Arw4h mengalami kec4catan kerana dem4m pan4s dan kerap saw4n. Dokt0r mengesahkan Noraini lumpųh dan mengalami kec4catan otak. Atas ikhtiar untuk berubat dan keizinan Allah SWT, Noraini dapat berjalan semasa berumur 4 tahun.

Ibunya menyifatkan kec4catan anaknya disebabkan kurang zat dan kerap diberikan minum air sirap semasa bayi kerana tidak mampu untuk membeli susu.

Rozita mempunyai tiga orang anak hasil perkahwinannya yang pertama. Arw4h Noraini merupakan anak kedua yang dilahirkan pada tahun 1982. Arw4h juga merupakan adik kepada Yatie dan kakak kepada Datuk Alif Syukri.

Noraini dikatakan meninggaI dunia kerana lem4s didalam parit yg berdekatan dengan rumahnya ketika berusia 11 tahun. Rozita berkata dia yang tengah mengandungkan anak yang ke-4 berasa sed1h dan traųma untuk melihat parit atau sungai selama 6 tahun.

Hampir 36 jam mencari may4t , basikal arw4h ditemui di kunci air ini dan may4tnya ditemui hampir dengan laut dibawa dek arus air parit. Ketika m4yatnya dijumpai di dalam lųmpur, may4tnya tidak ker4s, tidak bųsuk, tidak kembųng, lembut seperti baru meningg4l.

6 bulan sebelum kemati4nnya, Rozita berkata, dia pernah bermimpi Arw4h j4tuh didalam air berwarna biru. Saya lihat keadaannya dalam mimpi tu dia terkejut dan terus tidur lena tak menampakan yang dia s4kit kelemasan. Saya takut dan harap ia sekadar mimpi. Rupanya ianya menjadi kenyataan.

Noraini meninggaI dunia 5 tahun sebelum jenama Sendayu Tinggi dikenali. Walaupun bersed1h dengan tr4gedi tersebut, Rozita tetap mel4wan kesed1han itu demi membesarkan anak-anaknya yang kecil dan perniagaan yang baru membangun dan berkembang.

Sumber www.riverbed

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini