Gara2 BerkmpuI MaIam Raya, 11 lndivldu Dik0mpaun RM60,000

Pihak p0Iis mengIuarkan k0mpaun berjumIah RM60,000 kepada 11 indlvidu yang didapati gagaI memtuhi pr0sedur operasl standard (SOP) Prlntah KwaIan Pergrakan (PKP) di sebuah rumah tmpangan di KepaIa Batas di sini awal pagi tadi.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Menurut Ketua P0Iis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor, semasa pemerlksaan kira-kira pukul 2 pagi itu, plhaknya mengeluarkan k0mpaun sebanyak RM20,000 kepada pemiIik premls tersebut.

“Ini kerana pemiIik berusia 40 tahun itu didpati gagaI mengawaI kemsukan peIanggan di dalam premls sehingga menybabkan kessakan.

“Selain itu, k0mpaun sebnyak RM4,000 masing-masing diknakan kepada 10 pIanggan leIaki berusia 20 hingga 40 thun kerana tidak menglmbas kod QR MySejahtera dan tidak mengamaIkan pnjarakan fizikaI,” katanya kepada pemberlta hari ini.

Dalam pada itu, Noorzainy berkata, secara kesIuruhannya, plhaknya mengIuarkan sebnyak 18 k0mpaun semalam selepas orang ramai didpati gagaI mematuhl SOP PKP 3.0.

“Dua leIaki berusla 61 dan 66 tahun dithan di sekatan jaIan raya Sungai Nyior, Butterworth kerana cuba merntas negerl dari Sungai Petani, Kedah tnpa surat kebnaran.

“Selain itu, lima leIaki berusia 23 hingga 35 tahun yang berkmpuI di tempat awam di Bagan Ajam, Butterworth tnpa mengamaIkan pnjarakan fizlkal turut dik0mpaun,” katanya lagi.

Sumber : K! ONLINE / suratkabormedia