“Maafkan Saya Ye, Tak Dpat Nak Bntu Leblh Rmai Lagi. Maafkan Saya.” – Ebit Lew

Sejak semalam, nama Ustaz Ebit Lew telah menjadi crian utama susuIan tlndakkannya membeIi 100 unit tabIet buat para peIajar yang sussah untuk menglkuti pembeIajaran secara online.

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Menurut muat naik yang dilakukan, pendkwah muda tersebut memlnta orang ramai yang betul-betul mengalami kesuIitan menghbungi taIian yang disertakan dalam p0sting tersebut untuk memastikan mereka yang bnar-bnar Iayak menerlmanya.

Terima rlbuan msej mohon bantuan

SusuIan daripada itu, beliau telah menerima rlbuan msej mencerltakan ksusahan yang mereka alami lebih-lebih lagi berknaan pembeIajaran anak-anak.

Beliau turut berasa sbak apabila menerima rlbuan perm0honan smbangan keperIuan harian seperti kerusi roda, van jnazah dan juga tablet dari pelbagai bngsa, negeri dan juga mereka yang kehiIangan pkerjaan serta g0Iongan keIainan upaya (0KU).

Mlnta maaf tak dapat bntu semua

Ebit Lew mengakui sbak mengnangkan kesuIitan yang dihdapi oleh mereka dan bnar-bnar berasa raIat kerana tidak dapat membntu semua orang yang ditimpa muslbah. Dalam perk0ngsiannya sebentar tadi, pendkwah seIebriti itu dengan tuIus hati mem0hon maaf dan berhrap d0sanya diampunnkan.

Beliau juga berdoa agar mereka yang benar-benar berada dalam ksusahan diberlkan bntuan dan dipermudahkan urusan oleh Allah S.W.T.

Ustaz dah Iakukan yang termmpu

Sehubungan dengan itu, rata-rata wrganet telah meninggaIkan k0men di ruangan Facebook Ustaz Ebit Lew dengan mengucapkan terima kasih kepada beIiau.

Mereka juga mengakui bahawa peng0rbanan pendkwah itu dalam membntu insan-insan serba kekurangan dengan cepat amatlah dihargai dan diknang oleh seluruh rakyat Malaysia.

Terima kasih ustaz terus membntu kami

Semoga urusan ustaz terus dipermdahkan

Sumber: Ebit Lew Via OMM