Dis4man Masa Keluar Buat Tugasan, Gadis G1gih ‘K0rek’ Duit Tabung Untuk Bayar K0mpaun

Sewaktu pand3mik CVD-19 melanda negara kita, pihak kerajaan telah melaksanak4n PKP untuk mengel4kkan rakyat melnggar S0P yang ditetapkan untuk memb3ndung v1rus itu.

Tetap, masih ada segelintir individu yang k3liru dengan S0P, mungkin timbul peratur3n yang sering berubah-ubah dari masa ke semasa.

Begitulah seperti kisah 2 orang sahabat bernama Natasha Zulaikha dan Nur Sabrina yang berumur 21 tahun ini yang menjadi tular di aplikasi TikTok.

Menerusi perk0ngsian di TikTok, kedua sahabat itu sedang keluar untuk menyiapk4n ‘tugasan’ universiti Nur Sabrina.

Namun begitu, mal4ng tidak berbau lama secara tiba-tiba mereka dit4han oleh pihak p0l1s dan bawa ke balai atas dkwaan melnggar S0P PKP.

@n4tashe

Hello everyone tolong doakan kami esk ☹️ #langgarsop #assignmentcheck #student #covid9

♬ Never Forget You – Noisettes

“Kami tunggu dekat balai dari pukul 6 petang hingga Maghrib. Masa tu baru p0lis yang t4han tu balik ke balai, kemudian dia call 1nspektor dan kami semua memperkenalkanak4n k0mpaun RM2,000 seorang.

“Kami cuba beri penjelasan pada p0lis tu tapi dia cakap tak boleh, inspektor dah bagi arah4n semua kena k0mpaun,” jelasnya.

Memetik penulisan mStar, maklumat mengenai kes4lahan mereka, Natasha mend4kwa pihak berku4sa pengguna mereka dik0mpaun kerana meningkati kereta sama tinggal tinggal di alamat yang berbeza.

@n4tashe

Reply to @cicomot if you guys tersalah faham dgn previous video, actually bukan nak salahkan polis cumaa headline tu baru kena dgn sounds 🤣🤣

♬ original sound – chacha – cha. 🐜

Disebabkan Natasha hil4ng pekerjaan kerana PKP dan rakannya adalah seorang pelajar, mereka berdua terp4ksa meng0rek duit tabung untuk pilihan k0mpaun tersebut.

Selain itu, rakannya yang bergel4r pelajar juga berjaya mendapatkan pengur4ngan bayar4n dan hanya perlu tambahan RM500 sahaja

Difahamkan lagi, Natasha memberikan masa sehingga 26 Jun ini untuk isi k0mpaun dan duit tabung yang dikumpulnya dari tahun lepas hanya berb4ki RM200.

Meninjau ke luar komen, rata-rata netizen meluahk4n rasa simp4ti terhadap nasib kedua sahabat itu.

Malah, ada juga yang berk0ngsi pengalaman sama seperti mereka tambahan lagi penggunaan terp3ksa pembelajaran pembelajar3n secara dalam talian (ODL).

Sumber: Ohmedia

Jom sama2 sertai group ni .. Khas untuk sama2 kita kongsi menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Sertai -> Klik Disini