[VIDEO] Sering Dis̷angka Bekerja Berdua, Netlzen Terkej0t Bila Lihat Belakang Tabir Video ‘JungIe SurvivaI’

Jika anda merupakan salah seorang yang menonton video ‘JungIe Survival’ di YouTube sebelum ini, sudah pasti anda sering tertanya-tanya bagaimana video tersebut sebenarnya dihasilkan.

Walaupun mungkin ramai yang mengagap ianya dihasilkan oleh seorang jurukamera dan dua lelaki yang bekerja membina pondok dan k0lam renang sebelum ini, namun sebenarnya ia adalah lebih daripada itu.

Perkara itu mula menjadi buah mulut dalam kalangan netizen minggu ini apabila mereka mula berkongsikan apa yang boleh dikatakan sebagai ‘di belakang tabir’ pasukan yang menghasilkan video tersebut di beberapa platform media sos!al.

Berbeza dengan sangkaan orang ramai yang video-video itu dihasilkan kumpulan kecil, gambar-gambar yang dikongsikan di sos!al media menunjukkan sebaliknya.

Gambar-gambar itu dipercayai mula dikongsikan selepas terdapat gambar pasukan yang menghasilkan video tersebut bersama pencapaian Gold Play Button daripada YouTube mula tuIar sebelum ini.

Dibina berkumpulan bukan berdua

Walaupun tiada lap0ran dan temubual yang dilakukan kumpulan itu, namun gambar-gambar yang menunjukkan mereka sebenarnya adalah kumpulan besar mengej0tkan ramai netizen.

Bukan sahaja ramai, malah beberapa gambar yang mula dikongsikan juga memberi bayangan mereka kelihatan seperti menghasilkan binaan itu dengan lebih daripada dua orang.

Walaupun tidak menyatakan dengan jelas dan menceritakan dengan terperinci bagaimana video-video tersebut dihasilkan, namun sudah pastinya ianya adalah sesuatu yang baru untuk kita mengetahui mereka sebenarnya bekerja secara kumpulan yang besar.

Ini kerana jika dilihat dalam video-video mereka yang dimuat naik sebelum ini, binaan-binaan yang dihasilkan kelihatan seperti hanya dilakukan oleh dua orang sahaja. Namun gambar-gambar yang tuIar ini memberikan kita bayangan sebenar bagaimana ianya dihasilkan.

Jika anda belum pernah menonton video-video yang dihasilkan mereka sebelum ini, anda boleh menontonnya di pautan di bawah.

Video:

Sumber vocket / ihangat

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini