Video Kata2 Nasihat Dari Beliau Sering Dikongsikan Oleh Warga Maya,Rupanya Penyampai Berita Rtm Farit Ismeth Emir Telah Meningg4l Duni4

PENYAMPAI berita Radio Televisyen Malaysia (RTM) iaitu Farit Ismeth Emir mninggal dunia aklbat k4nser p4ru-paru di H0spital Assunta, Petaling Jaya, Selangor.

Pengurus kepada DJ Fuzz iaitu Mia ketika dihubungi mStar turut mengesahkan bapa penyanyi rap itu mengembusk4n n4fas terakhir sekitar pukul 11 pagi Isnin.

Menerusi laman Faceb0ok pembaca berita RTM, Rozimah Mahyiddin, dia juga berkongsi berita sedih itu dan mendoakan agar arw4h ditempatkan dalam kaIangan orang beriman.

“Saya baru terima sedih ini dari keluarga arw4h. Dengan dukacitanya, saya ingin memaklumkan bahawa rakan seperjuangan kita icon RTM, Pak Ngah atau Farit Ismeth Emir telah menghembusk4n n4fas ter4khirnya baru sebentar tadi di H0spital Assunta, Petaling Jaya, Selangor.

“Al- Fatihah. Semoga r0hnya dicucuri rahmat dan terg0long di kalangan orang yang beriman. Aamiin,” tulisnya.

Jen4zah Allahy4rham kini berada di Masjid Kampung Melayu Petaling Jaya dan akan dikebumikan di Tan4h Perkub0ran Ismal Taman Medan, PJS 4, Petaling Jaya.

Farid Ismeth Emir, 66, merupakan penyampai berita veteran di RTM yang mengendalikan segmen berita Dunia Jam 10 sejak tahun 1990-an.

Antara kelainan ketika Allahy4rham menyampaikan berita apabila beliau turut menyelitkan mutiara kata sebelum segmen itu ber4khir.

Suara Allahy4rham juga pernah digunakan untuk sebuah iklan rok0k suatu masa dahulu iaitu ‘Gaya Mutu Keunggulan’.

Beliau memiliki tujuh orang cah4ya mata.

Antara rakan penyampai berita seangkatan Allahy4rham ialah Salasiah Zakaria, Harjit Singh Hullon dan Mary Anne.

Sumber : wowberita

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini