“Dahulu Sebelum Saya Mengucap Dua Kalimah Syahadah, Saya Hidup Dalam Keg3lapan”- Adam Corrie

“Dahulu Sebelum Saya Mengucap Dua Kalimah Syahadah, Saya Hidup Dalam Keg3lapan”- Adam Corrie

Sebelum ini, pelakon Adam Corrie telah memuat naik status mengenai latar hiidupnya sebelum memeluk agama Islam. Posting tersebut telah mendapat reaksi hampir 30 ribu pengikut di Instagram (IG) dan rata-rata mereka mendoakan Adam terus istiqomah.

Selain itu, mereka juga memuji usaha Adam yang selalu menyampaikan dakwah dalam setiap postingnya dan berharap agar ia dikekalkan. Di bawah merupakan perkongsian Adam yang meninggalkan k3san di hati pembaca, kerana dahulu hiidupnya tiada arah tujuan, sehinggalah bertemu Islam.

“Dahulu saya sebelum saya mengucap dua kalimah syahadah, saya hiidup dalam keg3lapan. Tiada arah tuju hiidup. Apabila saya dapat keluar dari keg3lapan.. saya telah berniat dan rasa bertanggungjawab untuk berkongsi keindahan Islam kepada saudara yang belum Islam betapa indahnya Islam.

“Mereka berhak tahu tentang Islam. Saya t4kut di akhirat kelak, Allah tanya kenapa tak sebarkan keindahan Islam kepada rakan-rakan yang belum Islam. Kerja dakwah tak boleh buat seorang diri, kerja dakwah perlu dilakukan secara berjemaah. Kita tanya diri sendiri, berapa ramai orang yang b3nci Islam telah kita fahamkan tentang keindahan Islam.

“Kalau kita tak boleh sampaikan dakwah, kita bantu mereka yang berdakwah menyampaikannya dengan tanpa h4langan. Jangan pula kita mengh4lau mereka berdakwah dengan ilmu yang mereka ada. Tepuk dada, tanya iman sendiri,” tulisnya.

Adam sebelum ini pernah mendedahkan dirinya seorang Atheiis dan tidak percaya kepada tuhan dan berasakan hiidupnya k0song. Bagaimanapun katanya, hidayah daripada Allah itu tiada siapa pun yang dapat menduga. Adam memeluk agama Islam pada 13 Julai 2007.

Sumber:imuslimnetwork.com via Majalah-Harian.com / kongsisibomonicko

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini