C̷ucu urus nenek ‘bedrldden’ sampai d0ktor pun tabik spring. Tk sangka ini yg d0ktor tu bagi

Seseorang yang berbakti kepada ibu bapanya nescaya ALLAH akan memperbanyakkan rezeki dengan kekayaan luar biasa kepadanya.Begitulah yang berlaku kepada pemuda ini bagaiman dia sanggup berk0rban masa dan tenaga menjaga opahnya dengan sebaik mungkin.

Kisah beliau ini mula tular di soslal media sehingga menarik perhatian doktor itu sendiri

“Doktor terke.jut bila seorg cucu dvkung toknya umur 94 tahun masuk bilik consultant d0ktor. “D0ktor tok p4tah tulang pinggang. Tak boleh duduk. Cek yg dvkung tok mandi, ber4k dan makan. Tok baring je atas katil. Ayah emak tak lrat..”

Doktor bagi perkhidmatan percuma, siap duit belanja

“Ada kud1s di puvgg0ngnya doktor buat dressing. Doktor tabik sprlng kepada cucu ni. Boleh ke kita dapat cucu camni?..Ubat dan dressing doktor bagi FREE… misk1n orangnya. Dik, ambil ni $, bagi belanja emak ayah tok dan dik…” S4yu hati doktor……nikmat Allah pada kita tak ternilai…

Rata-rata netizan mendoakan kesejahteraan nene dan cucu ini

“boleh ke kita dapat cucu macam nie? umm boleh je kalau kita syg cucu2 kita dan xmemilih kasih pada cucu2. syg cucu biar sama rata jangan dia lebih aq kurang. barulah cucu sygkan nenek n atok.

“Alhamdulillah syukur nenek dpt cucu yg baik semoga hidup adik sentiasa dlm lindunganNya …arwh mak Makyong Alia Mulia dulu amat beruntung sb walau mak cuma ada anak seorg saja aiitu makyong ..tapi anak2 saudaranya sanggup dvkung mandikan cuci b3rak arwh mak makyong dan saat jnzah arwh mak dikebumlkan semua anak2 saudara dan adik2nya yg uruskan ..alhamdulillah syukur Ya Allah atas nikmat yg Allah berikan terhadap mak tersyg disaat hari2 terakhirnya”

“syukur Ya Allah… Sejuk ibu perut ngandungkan kan kau dikk… kalau dah tok dib3lanya mcm ni.. mesti mak ayah dia orang baguih baguuuih.. pandaii mengajar anak berbakti pada orang yang lebih berusia

“Sama mcm saya..anak2 yg urus arwh opahnya lebih2 lagi anak lelaki saya. Alhamdulillah anak2 dapat layan arwh opahnya musim cuti pkp ni..sebab masing2 belajar online dirumah shj. Tahniah kpd cucu yg menjaga tok dia. Semoga Allah balas budi baiknya”

Berikut kisah bagaimana keikhlasan seorang lelaki memberi sedekah akhirnya berjaya membuatkan orang kaya menglnfakkan hartanya.

Adakala golongan yang kaya akan mendapat kesedaran menglnfak hartanya melalui si mlskin.

“Semasa Nabi SAW berkempen untuk menjalankan aktiviti derma maka datanglah orang mlskin membawa satu genggam gandum dan barli.

“Dan apabila si kaya melihat si mlskin berbuat demikian lalu ia menjadi ikutan kepada si kaya untuk menderma dan akhirnya si mlskin itu mendapat pahala kerana dia memulakan satu sunnah yang baik,” katanya.

hayatilah sabda Nabi SAW yang bermaksud: “Sesiapa yang berbuat satu sunnah yang baik maka baginya pah4la dan pah4la bagi orang yang ikut sehingga hari ki1amat kelak.”

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber:trendingsangat

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini