‘Bukan HaIau Korang’ – Bapa Terpksa Serahkan Tiga Orang Anak Kepada Jiran Puncanya…[VIDEO]

Di TikTok, seorang lelaki yang dikenali sebagai Ramzi Yusof berkongsi kisah di mana dia dan keluarga disahkan positif C0vid 19. Tambahnya, hanya tiga orang anak yang masih kecil disahkan negatif. Susulan daripada itu, Ramzi memberitahu bahawa ketiga-tiga anaknya itu terp4ksa menetap bersama jiran buat sementara waktu.

Lebih menyed!hkan, kanak-kanak tersebut kelihatan menang!s sewaktu hendak berpisah dengan ibu bapa mereka.

Bukan haIau korang

Kami empat orang dewasa positif C0vid-19. Anak-anak tiga orang negtif C0vid. Terpksa kami lepaskan mereka tinggal bersama jiran. Menang!s si abang bila kami letak mereka terus di luar. Kami bukan halau, tapi kami tak nak mereka dijngkiti. Lepas tutup pintu, kami hanya mampu tengok mereka dari dalam rumah sahaja. Jiran datang ambil mereka.

Menurut Ramzi, anaknya yang berusia 10 bulan terpksa diletakkan di atas lantai depan rumah sewaktu jirannya hendak datang ambil. Meskipun sed!h dengan situ4si tersebut, Ramzi dan isteri terpaksa akur demi keselamatan anak-anaknya. Jelas Ramzi, jirannya sangat baik dan mereka sudah tawakal untuk menjaga anak-anaknya. Tambah Ramzi lagi, semoga Allah yang mampu membalas jasa baik jirannya itu.

Syukur jiran baik

Di ruangan k0men, rata-rata netizen sebak melihat video tersebut. Pada masa yang sama, mereka memberi pujian buat jiran yang sanggup membantu keluarga Ramzi.

Sumber: Ramzi Yusof / Ohbulan Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini