Baru Keluar Dari lCU, Kata2 Jurur4wat Brbangsa India Ini Akan Ambia Ahmad Ingat Sampai Bila2

” Ketika dibawa ke h0sp1tal, jururawat yang memasukkan tiub ke dalam badan saya tidak pasti saya ada harapan atau tidak,”

Itu kata-kata jurukamera, Asrul Ambia Ahmad yang dirawat di Unit Raw4tan Rapi (lCU), h0sp1tal Sungai Buloh (HSB) selepas dijangk1ti COVlD-19 pada 31 Mac lalu.

Ambia sudah dibenarkan keluar dari h0sp1tal pada 26 April lalu dan kini menjalani kuar4ntin di rumahnya. Ketika di lCU, dia hanya sedar selepas 10 hari dimasukkan di situ.

Kata-kata jururawat berbangsa India

Ambia berkata, jururawat berbangsa India itu memaklumkan kepadanya ketika dia dibenarkan keluar dari lCU.

” Ketika saya mula-mula ditempatkan di lCU, dia sed1h melihat keadaan saya.

” Ada seorang nurse Thangachi ni cakap masa keluar dari wad lCU…abg masa first abg masuk sini saya lah yang masukkan tiub semua kat abg…sed1h saya masa tu tengok abg…ada harapan ka…tapi hari ni bila tengok abg dah bangun sedar…inilah kebahagiaan bagi saya…jatuh air mata…” kata Ambia

Ambia berkata, dia amat berterima kasih kepada semua doktor dan jururawat yang merawat dan menjaganya sepanjang dia di h0sp1tal berkenaan.

” Terima kasih dan tunduk hormat kepada mereka. Anda semua adalah hero saya,” katanya.

Jururawat semua adalah hero saya

Ambia berkata, dia juga berterima kasih kepada isteri, Nurshazreen Zulkefli, rakan dan semua orang yang tidak putus-putus mendoakan kesihatannya termasuk memberi kata-kata semangat untuk sihat semula.

” Buat jururawat dan doktor di lCU, masa dalam tidur saya yang amat-amat memenatkan selama 16 hari.

” Maaf, terima kasih dan tunduk hormat daripada saya kerana sabar, dedikasi anda semua merawat, melayan kerenah, kncing ber4k dan amvkan saya.

Ambia berkata, dia berdoa kepada Allah supaya melimpahkan rezeki dan mempermudahkan segala urusan petugas barisan hadapan negara dalam usaha memerangi penul4ran pandemik COVlD-19.

” Dan kepada nurse serta doktor wad 4c…terima kasih dan tunduk hormat saya kepada kamu semua kerana melayan saya dengan cukup-cukup baik…bagi saya kamu semua adalah hero saya…

” Ya Allah. Kau angkatlah darjat mereka, berilah mereka rezeki yg luas, permudahkanlah segala urusan mereka, rahm4tilah mereka, jauhilah mereka dari bala. Terima kasih dan tabik hormat hero hero ku” akhir Ambia

Ambia dimasukkan ke HSB sejurus tiba di tanah air sekembalinya dari menjalani penggambaran drama Demi di Inverness, Scotland, 31 Mac lalu.

Bapa kepada dua anak berusia empat dan dua tahun ini hanya mula sedarkan diri pada 9 April lalu, namun ketika itu paru-parunya masih lemah.

Selain Ambia, empat kru lain termasuk pengarah, tiga pelakon dan ibu pelakon kanak-kanak yang terbabit dalam penggambaran drama itu disahkan positif COVl1D-19.

Mereka berlepas ke Scotland pada 9 Mac lalu iaitu sebelum peningkatan kes COVlD-19 di negara ini dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan kerajaan bermula 18 Mac lalu.

Sumber : https://lamanhiburan.pw/

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini