[Video] “B̷aru Boleh Dinam̷akn H̷ero Mel̷ayu” Zul Ariffin ikut Ebit Lew beri sumb̷angan

Sejak kebelakangan ini, dapat kita lihat beberapa selebriti memilih untuk mendekatkan diri kepada agama dengan melakukan kebajikan serta mengikuti dakwah-dakwah.

Situasi tersebut sudah tentu memberi satu aura p0sitif kepada para peminat mereka lebih-lebih lagi mereka adalah public figure yang sering menjadi perhatian masyarakat.

Sama2 beri sumbangan
Salah seorang yang menjadi sorotan kini adalah pelakon tampan, Zul Ariffin yang dilihat semakin kerap bercerita tentang kebaikan serta mengikuti pendkwah terkenal, Ustaz Ebit Lew dalam melakukan kebajikan.

Dalam posting terbaru Ebit Lew di Instagram, dapat dilihat yang Zul Ariffin mengend0ng sendiri beras untuk diagihkan kepada keluarga yang memerlukan bersama pendakwah itu.

Zul juga telah memuat naik kembali perkongsian Ebit Lew dengan mengaminkan doa pendakwah itu yang berharap agar mereka sama-sama dapat terus berbuat kebaikan.

Ni baru boleh dinamakn hero Melayu

Susulan daripada perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen yang pelbagai di ruangan Instagram pelakon itu.

Video: Klik disini jika tiada dibawah

Kebanyakkan mereka memberikan kata-kata p0sitif kepada hero drama Melayu tersebut dengan berharap agar dapat sama-sama terus berbuat amal jariah dan Zul dapat kekal istiqomah menjalani kehidupan yang lebih baik.

Semoga urusan abang dipermudahkan

Zul buka m4sk terus senyum leb0r

Sumber : ohmymedia Via dedah.co

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini