Aku̷i Jumpa Dokt̷or Setiap M̷inggu, Shuib Beremos̷i Sep̷anjang BergeI̷ar Bapa Tungg̷al

Pelakon, pelawak dan usahawan, Shuib Sepahtu mengakui masih sukar untuk meneruskan kehidupan tanpa kehadiran isteri tercinta, Arwh Siti Sarah Raissuddin yang meninggaI dunia Ogos lalu.

Walaupun anak-anak menjadi keutamaan namun dia tidak menidakkan berdepan em0si diri sendiri adalah perkara paling sukar sepanjang bergeIar bapa tunggal.

Memetik Iaporan Mstar, Shuib turut menyifatkan kehilangan Siti Sarah bagai merag0t segalanya kerana sebelum ini semua perkara dik0ngsi bersama isteri termasuklah dari segi kerjaya dan juga perniagaan.

“Saya akui kesukaran yang saya hadapi sepanjang bergeIar bapa tunggal ini adalah em0si. Saya rasa itu yang paling susah untuk saya. Saya tengok anak-anak saya, Alhamdulillah em0si mereka terkawal tapi saya berbeza sebab saya buat hampir semua benda dengan Sarah.

“Jadi bila dia tiada, saya tak rasa hilang separuh, sebaliknya hilang hampir semua. Maksudnya, dari segi kerjaya dan juga perniagaan sebab kami selalu k0ngsi banyak perkara,”katanya.

Malah, Shuib juga memaklumkan, dia akan menziarahi kub0r isterinya itu pada setiap Isnin dan Jumaat untuk berk0ngsi perasannya selain berjumpa dengan doktor pada setiap minggu untuk pemeriksaan kesihatan mental.

“Setiap minggu saya akan berjumpa doktor peribadi yang menjaga Sarah dulu, untuk memeriksa kesihatan saya.

“Lebih kurang pakar psikiatri, ia bagi memastikan kesihatan mental saya. Sebab kesihatan mental ini berkait rapat juga dengan em0si dan badan kita,” jelasnya.

Bagaimanapun, Shuib bersyukur kerana memiliki keluarga yang sangat baik dan banyak membantu terutamanya dalam menguruskan hal anak-anak.

Terdahulu, arwh Siti Sarah menghembuskan nafas terakhirnya pada 9 Ogos lalu akibat jngkitan C0VID-19.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber diambil dari Xtra | Via Mytv Viral