Akhlrnya Terjwab. PDRM Tampll DdahSlapa Sebnarnya Pakclk Mlsteri Tva Bert0ngkat

Tular hari ini apabila beberapa pakcik bert0ngkat berdasarkan dari perkongsian Ruqaiyyah Annamirah di Facebook, wanita ini mendkwa kejadlan c3mas itu berlaku sekitar jam 5:20 pagi di mana pada ketika itu, terdapat sebuah kereta jenis Proton Iswara berwarna merah berlegar-legar di kawasan unit lot mereka yang terletak di Sungai Petani, Kedah.

Kemudian, wanita ini mendkwa terlihat seorang individu yang dipercayai merupakan seorang warga emas yang bert0ngkat telah masuk ke kawasan rumah jirannya.

Betul-betul depan rumah kami. Jiran depan rumah ni Indian and diorang ada bela anjlng hltam yang besar untuk jaga rumah, orag tua ni boleh buka sngkar dan main dengan anjlng hltam besar.

Ya Allah sc4rry. Bila dia sedar ada orang nampak, dia tak lari pun. Dia tenung dan berjalan slow-slow ke belakang rumah .

Dah buat lap0ran p0lis

D.akwa wanita ini lagi, apabila warga emas terbabit menyedari tlndakannya itu diperhatikan, dia terus beredar dari situ dan menuju ke belakang rumah.

Lebih menimbulkan tanda tanya adalah bagaimana individu terbabit boleh masuk ke dalam kawasan rumah sedangkan kawasan perumahan itu menggunakan pagar automatik.

Tapi wallahu’alam macam mana dia boleh dapat masuk tanpa k0pak atau pec4hkan gate. Nak kata dia lompat/panjat pagar, tak berapa logik sebab pagar sangat tinggi dan dia berkain. Dan dah banyak hari kawasan rumah kami asyik jadi bl.ackout tiba-tiba.

A.larm akan bunyi tiba-tiba jam 4 5 pagi. Pagi tadi pun jadi lagi. Husband dah banyak kali dengar bunyi orang kuis-kuis batu kerikil tepi rumah.

Bercerita dengan lebih lanjut, wanita ini mendkwa sudah melap0rkan kejadlan itu kepada pihak p0lis dan disebabkan pihak berkuasa tidak nampak apa-apa motif lain, maka mereka mendkwa kemungkinan individu tersebut adalah orang kurang sivman.

Namun, wanita ini seakan tidak percaya kerana baginya agak must4hil orang kurang siuman akan masuk ke rumah orang pada jam 5 pagi dan boleh menembusi p4gar automatik. Dia mengakui kejadlan itu sangat mlsteri selain rlsau dengan kes.el4matan anak-anaknya di rumah.

P0lis Tampil Beritahu Siapa Pakcik Bertongkat
P0lis mengesahkan lelaki yang masuk ke perkarangan sebuah rumah di Taman Cengal, di sini, seperti yang tul4r di laman sosi4l sejak semalam didapati kur4ng waras.

Ketua P0lis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, lelaki itu tidak tahu apa yang dibuat di situ malah turut berb0gel di hadapan pasukan p0lis.

Beliau berkata, isteri lelaki itu turut bersama ketika kejadlan.

“Lelaki itu juga mengal4mi m4salah buah pinggang dan ada tiub di perutnya. Bagaimanapun tiada ti.ndakan diambil berhubung kejadlan itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam keja.dian yang tul4r sejak semalam, seorang penduduk taman perumahan memaklumkan jirannya hampir dipvkau selepas menyedari lelaki tua bert0ngkat masuk ke kawasan kediamannya.

Apa yang menjadi mlsteri ialah pagar rumah itu dikunci a.utomatik dan timbul persoalan bagaimana lelaki terbabit boleh masuk ke perkarangan kediaman tanpa ada kesan k0pak pada pagar.

Justeru penduduk meluahkan keblmbangan dan memaklumkan keja.dian kepada p0lis.

Kredit : HM Via kisahbena

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini